r
Nosalty Logó

Flamand póréhagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Flamand póréhagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1426 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2890 micro
Összesen 1550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy fazékban a szalonnát aranybarnára sütjük. Majd hozzáadjuk a pórét, és alacsony hőmérsékleten megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a hagymát és a gerslit, további 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel, felfőzzük, és közepes hőmérsékleten, lefedve kb. 30 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  5. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, hozzáadunk 2-3 merőkanálnyi forró levest, majd a maradék leveshez keverjük. A levest borssal, szerecsendióval, és ha szükséges, kevés sóval ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1573
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A Preisoep, azaz a Flamand póréhagymaleves egy nagyon finom, ízletes leves Belgiumból, amelynek a kisütött szalonna egy különös aromát ad. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...