Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flamand póréhagymaleves

Flamand póréhagymaleves
Flamand póréhagymaleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A Preisoep, azaz a Flamand póréhagymaleves egy nagyon finom, ízletes leves Belgiumból, amelynek a kisütött szalonna egy különös aromát ad. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy fazékban a szalonnát aranybarnára sütjük. Majd hozzáadjuk a pórét, és alacsony hőmérsékleten megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a hagymát és a gerslit, további 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel, felfőzzük, és közepes hőmérsékleten, lefedve kb. 30 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  5. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, hozzáadunk 2-3 merőkanálnyi forró levest, majd a maradék leveshez keverjük. A levest borssal, szerecsendióval, és ha szükséges, kevés sóval ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 105
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves gazdagon, szalonnás póréleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
gersli 100 g
póréhagyma 300 g
vöröshagyma 1 db
füstölt szalonna 100 g
marha alaplé 750 ml
tojássárgája 1 db
habtejszín 125 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint