Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gyümölcstorta Csiritől

Tejszínes gyümölcstorta Csiritől
Tejszínes gyümölcstorta Csiritől
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem szülinapi tortája volt, elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját cukorral és az étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, végül a tojásfehérjék kemény habját.
  2. Az alaposan kikent, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, megsütjük.
  3. Tálcára borítjukés ha hűlt, kettévágjuk,.
  4. Pudingporból, a megmaradt cukorból tejjel sűrű krémet főzünk, ráöntjük a tésztára.
  5. Jó vastag réteget csinálva és erre rátesszük a másik lapot, arra is rakunk a kihűlt pudingból.
  6. Még meleg a krém, addig rakjuk rá a tetszés szerinti gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni.
  7. A gyümölcslevet felfőzzük a zselatinporral, kavargatva hűtjük, ha már langyos ráterítjük a gyümölcsre. Hagyjuk megdermedni.
  8.  A cukrozott tejszínt felverjük a habfixálóval, és ezzel díszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 441
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, tejszínhabos torta gyümölcsökkel, gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 2 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 24 dkg
eper 20 dkg
gyümölcslé 2.5 dl
zselatin 12 g
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag