Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-habos torta Yoffitól

Gyümölcsös-habos torta Yoffitól
Gyümölcsös-habos torta Yoffitól
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű süti. Bármilyen szezonális bogyós gyümölcsből finom.

hozzávalók / 5 adag

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

  • 20 dkg áfonya (vagy szeder, málna)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázon 4-es fokozat), és kivajazunk-kilisztezünk egy kapcsos tortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük ki.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd félretesszük a keveréket.
  3. Robotgéppel felhabosítjuk a tojásokat a cukorral. Ez legalább 5-6 percig eltart ahhoz, hogy kellőképpen sűrű legyen a massza. Ebbe a cukros tojáshabba beleforgatjuk fakanállal a lisztes keveréket, és belekanalazzuk a tortaformába. Kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész (a tortába szúrt tűre már nem ragad a tészta), rácsra tesszük a formát, és kihűtjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a habot. A szedret összeturmixoljuk a joghurttal és a mézzel, belekeverjük a megmosott citrom héját.
  5. A zselatinport egy kis lábasba szórjuk, felelngedjük 5-6 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, és csak addig melegítjük, míg a zselatin felolvad a vízben.
  6. A zselatint a turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük.
  7. Végül a hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és ezt is fakanállal a szedres-joghurtos krémbe forgatjuk.
  8. Az elmosott tortaformát kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpack-csíkkal. (Túl kell, hogy lógjanak a tortaforma peremén!) A formába öntjük a szederhabot, ráillesztjük a tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő szükséges, hogy a zselatin megkösse a habot.
  9. Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, és egy nagy tálra fordítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a folpack-ot, és áfonyaszemekkel díszítjük a torta tetejét!
  10. Ha nyáron kánikula van, és egy kis fagyira vágyunk, a tortát szeletekre vágva tegyük a fagyasztóba pár órára! Nagyon finom jégkrémtorta lesz belőle! :)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 202
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcshabos torta, áfonyás torta, tejszínes torta gyümölcsökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
teljes kiőrlésű liszt 3 dkg
finomliszt 3 dkg
sütőpor 0.5 kk
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
tojás 2 db
barna cukor 6 dkg
szeder 30 dkg
joghurt 300 g
méz 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 2 ek
habtejszín 2 dl
vaj 2 dkg
finomliszt 0.5 evőkanál
áfonya 20 dkg