r
Nosalty Logó

Retro gyümölcstorta házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Retro gyümölcstorta házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 2931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük, majd a lisztet is, végül a megolvasztott, de nem meleg vajat is hozzákeverjük.
  2. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, belesimítjuk a tésztát. 180 fokon, 15-20 percig sütjük.

Krém

  1. A pudingot megfőzzük, a kihűlt tortára kenjük, kirakjuk gyümölcsökkel.(bármilyen gyümölcsöt használhatunk)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 486
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Retro gyümölcstorta házilag
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!