Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csirkemellfilé spenótos krumplipürével

Tejszínes csirkemellfilé spenótos krumplipürével
Tejszínes csirkemellfilé spenótos krumplipürével
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyasztóban várakozó csirkemellfiléket megfőztem, mert a levével borsókrémlevest csináltam. A filéket pedig így dolgoztam fel második fogásnak.

hozzávalók / 2 adag

Tejszínes csirkemellfilé

Spenótos krumplipüré

Szólj hozzá!

elkészítés

Tejszínes csirkemellfilé

  1. A filéket zöldséges vízben megfőzzük, ha kihűltek, srégen felszeleteljük.
  2. A pórét felkarikázzuk, és 2 ek forró olívaolajban félig megdinszteljük. Hozzáadjuk a vizet, beleszórjuk az ételízesítőt, röviden, fedő alatt pároljuk.
  3. Amikor a víz elpárolgott, adjuk hozzá a feldarabolt filét, a mustárt és a tejszínt. Szükség szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Az egészet összeforraljuk, várjuk meg, míg a tejszín egy kicsit besűrűsödik.

Spenótos krumplipüré

  1. A leveles mélyfagyasztott spenótot melegítsük fel a tejben, melyhez hozzáadjuk a pépesített fokhagymát, az ételízesítőt, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  2. A felolvadt spenótot lazítsuk fel két villa segítségével. Forraljuk fel, és adjunk hozzá annyi burgonyapelyhet, hogy egy kanállal adagolható masszát kapjunk.
  3. Tegyük hozzá az olívaolajat, jól kikeverjük, míg el nem válik a lábas aljától.
  4. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 264
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros-tejszínes csirkemellfilé, mustáros tejszínes csirkemell spenótos krumplipürével, pórés tejszínes csirkemell spenótos burgonyapürével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-03-12 18:28

Kedves Eva-Anyoca!

Van telepatia! Eppen ma gondoltam magamban, hogy irok par sort Neked, hogy hogy vagy. Örülök hogy tetszik, finom tenyleg. Es a husi leveböl keszült zöldborsopüre leves is jo Volt.

Puszi, Marti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2015-03-12 13:13

Kedves Márti 48!
Köszönöm, szuper vagy, mint mindig !!!!! micsoda gusztaság ,hmmm nyammi :) készülni fog :)
Éva-Anyóca

964
csirkemell filé 2 db
póréhagyma 1 db
olívaolaj 2 ek
habtejszín 1.5 dl
dijoni mustár 1 teáskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
burgonyapehely 10 dkg
spenót 10 dkg
tej 6 dl
ételízesítő 1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint