Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros-mustáros sertésszelet

Boros-mustáros sertésszelet
Boros-mustáros sertésszelet
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyunk nagy borivók, így ha néha megkívánunk egy pohárka fröccsöt, a maradék bor a hűtőben vagy megromlik, vagy szimplán a lefolyóba kerül. Most viszont sikerült kreatívan felhasználni!!
Felmértem a hűtő tartalmát, és nekiálltam elkészíteni úgy, hogy "na meglátjuk mi sül, vagyis fő ki belőle". A végeredmény csodálatos lett!
Szívből ajánlom mindenkinek ezt a hirtelen felindulásból elkövetett, rögtönzött kis receptet, garantált, hogy mindenkinek ízleni fog. ;)
(Aki szereti a gombát, azt is tehet bele, mi messziről kerüljük minden fajtáját! :D)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk (hogy ne púposodjon fel sütés közben), besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, és forró olívaolajon átsütjük őket. Az átsült szeleteket külön tányérra kipakoljuk, félretesszük.
  2. A vöröshagymát, az újhagymát és a petrezselymet aprítógépben egészen picire ledaráljuk, és hozzáadjuk az olajhoz, amiben a húst sütöttük. Ráöntjük a fehérbort, szükség esetén egy deci vizet, majd néhány percig így dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a majoránnát is. Ha kell sózzuk, borsozzuk még.
  3. Jöhet bele a mustár, majd a főzőtejszín is. Összeforraljuk, az így kapott szószba visszapakoljuk a hússzeleteket.
  4. Kis lángon, letakarva legalább fél órát főzzük még, időnként megkeverjük. Érdemes megkóstolni, jók-e az arányok, ha nem elég savanykás, lehet még mustárt tenni hozzá.
  5. Zöldborsós rizzsel vagy főtt orsótésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

angie0221

Mióta szakács: 2014.01.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pecsenye, mustáros-tejszínes sertéssült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

503
sertéscomb 1 kg
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy fej
újhagyma 4 db
fehérbor 2.5 dl
főzőtejszín 330 ml
mustár 5 ek