r
Nosalty Logó

Tejszínes csirke rizibizivel

Morzsácska
Tejszínes csirke rizibizivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

899
Kalória
44.1g
Fehérje
81g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
546.6g
Víz
197.5g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5554.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    2186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6249 micro
Összesen 3595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és apróbb csíkokra vágjuk. Egy tányérra félrerakjuk, és fél dl borral megöntözzük.
  2. Közben a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nyers gombát használunk, azt is mossuk, szeleteljük).
  3. A vajat magas falú teflonlábasban hevítjük, rádobjuk a hagymát, és kis lángon/fokozaton dinszteljük. Ezután a fokhagymát, majd a lecsöpögtetett gombát beletesszük, 2-3 percig forgatjuk kicsit magasabb lángon/fokozaton.
  4. Beleöntjük a husit a gombás hagymás elegybe, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, borsozzuk, csipet kömény, 2 csipet bazsalikom (na jó, lehet több, én soha nem méricskélek ilyenkor), oregánó.
  5. Jól átforgatjuk, és lefedve kis lángon/kis fokozaton időnként átforgatva főzzük. Akkor jó, ha kifehéredtek a húscsíkok, ekkor fedő nélkül főzzük kicsit, és hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát. Kb. 10 percig főzzük kevergetve. (Ilyenkor is lehet beletenni egy kevés bort.)
  6. Beleöntjük a főzőtejszínt, és jól megkeverjük. Fedő alatt, néha megkeverve kis lángon/fokozaton főzzük. Ha kell, tehetünk bele a fűszerekből (só, bors). Elkeverünk benne egy kevés szerecsendiót és a maradék bort.
  7. Amíg fő, elkészítjük a rizst, amibe borsót főzünk a végén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Sokszor készített, jól bevált recept, még kollégista koromból. Az alap receptemben nincs gomba, kukorica és bor. Ez a mostani kísérletezésem eredménye.:) Szerintem nagyon jól sikerült. Könnyű elkészíteni, viszonylag gyorsan készen van.:)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...