r
Nosalty Logó

Csirkecombok melegítő szószban

Vicikó
Csirkecombok melegítő szószban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

774
Kalória
45.2g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
59.9g
Zsír
241.8g
Víz
265.1g
Koleszterin
218.9mg
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 774 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    2353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    725.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2326 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. Egy szélesebb lapos edényben megforrósítjuk az olajat, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és a chilit. Pár pillanatig pirítjuk, majd hozzátesszük a lapos combokat.
  2. MInden oldalát jól megpirítjuk a húsnak, ráöntjük a halszószt, ha nincs, akkor megsózzuk, borsozzuk, a kurkumát és 2-3 ek cukrot is hozzátesszünk.Kevés vizet öntünk alá, és tovább pirítjuk.
  3. Kb. 5 perc múlva felöntjük annyi forró vízzel, hogy a husok oldalán kb. fél magasságig érjen.
  4. Lefedjük, és puhára főzzük. Időnként önthetünk alá vizet, mert elfőheti.
  5. Ha a hús megpuhult, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, és utánaízesíthetjük sóval, cukorral, és megillatosítjuk még egy kis darab frissen reszelt gyömbérrel. Pár karika friss chilinek is megörül biztos.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Dél-kelet ázsiai hangulatom volt ma délelőtt, így ez lett az ebédünk. Külön-külön minden hozzávalót nagyon szeretünk, és azt hiszem, elég jól sikerült. Jázmin illatosan gőzölgő rizst ettünk hozzá :-). Ja, és hogy miért melegítő szósz? A gyömbér, chili, kurkuma miatt. Igazán jó kis meleget tudnak csinálni...

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...