Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéscsíkok zöldbors mártásban

Sertéscsíkok zöldbors mártásban
Sertéscsíkok zöldbors mártásban
22 perc / előkészület: 10 perc főzés: 7 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk az egyik kedvenc hús a sertés, de csak a marha után. Az esetek nagy részében friss, háztól hozott húsból tudom elkészíteni az épp aktuális ételt. Van valami abban, hogy a mélyhűtött sertéshúsnak teljesen más íze van, mint a frissnek, ezt már én is észrevettem. Sertés szűzpecsenyéből az igazi ez az étel, de combból készítve is igen finom. Aki nem szereti a csipős ételeket az mellőzze, mert a nyers zöldbors eléggé csipős tud ám lenni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

ajánlat

Én rizzsel tálaltam, de jól illik hozzá a petrezselymes burgonya is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban hirtelen kevergetve átsütjük, kb. 5 perc alatt, majd a zúzott fokhagymával átkeverjük.
  2. A mártáshoz a forró vajon megfuttatjuk a durvára vágott zöldborsot, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd a húslével felöntjük.
  3. Végül belekeverjük a tejszínt és a mustárt. Beletesszük a húst, és kb. 3 perc alatt összeforraljuk, szükség szerint sózzuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 405
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertéscomb, tejszínes sertésszűz, zöldbors mártásos sertéshús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Sun, 2015-01-25 18:43

Elkészítettem!A fokhagyma véletlenül kimaradt,de így is nagyon finom lett!Krokettel ettük. :)köszi

546
sertéscomb 70 dkg
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 40 g
zöldbors 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alaplé 2 dl
főzőtejszín 1 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint