Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes burgonyaleves

Tejszínes burgonyaleves
Tejszínes burgonyaleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi ebéd menüjébe sokszor próbálok valami különlegességet becsempészni, és mivel a család szereti a fűszeres, magyaros ízeket, ez a leves is sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom lehet bajor kolbászkákkal is, de még ízesebb, ha az elején kevés szalonnának a zsírját sütjük ki, és azon pirítjuk meg a hagymát és a répát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd a hagymát és a répát kockázzuk fel, a fokhagymát préseljük át. A burgonyát daraboljuk fel.
  2. Forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg a hagymát és répát, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Adjunk hozzá 1,25 liter vizet és a burgonyát, valamint a fokhagymát és a szerecsendiót.
  4. Főzzük a zöldségeket puhára, majd turmixoljuk darabosra. Ha kész, adjuk hozzá a tejszínt, és melegítsük össze.
  5. Úgy a legfinomabb, ha sütünk hozzá egy-két kolbászkát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejszínes krumplileves, Krumplileves sült kolbásszal, Krémes tejszínes burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

451
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
burgonya 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
főzőtejszín 1 dl
napraforgó olaj 3 ek
sütnivaló kolbász 30 dkg
víz 1.25 l