Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia póréhagymás burgonyakrémleves

Francia póréhagymás burgonyakrémleves
Francia póréhagymás burgonyakrémleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A franciák már tudják, hogyan kell egy bumfordi krumpliból és egyszerű póréhagymából olyan ételt készíteni, amit aztán a felső tízezer fogyaszt csillagászati áron. Ez az egyszerű krémleves - eredeti nevén Vichyssoise - nagyon is tudja, hogyan kell a vendégből egy halk Óh!-t kicsalni. Pedig a hozzávalók meglehetősen puritánok, kivéve a tálalásnál megszórt parmezánt, amit akár helyettesíthetünk egyszerű reszelt trappistával is. Pirított rozskenyérrel tálalva, kiadós ebédként is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és az olajat felhevítjük, és a póréhagyma felkarikázott fehér részét puhára pároljuk rajta közepes lángon fedő alatt.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, átforgatjuk a póréhagymával, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadunk bőven petrezselymet és ízlés szerint kakukkfüvet, majd közepes hőfokon fedő alatt 30-40 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, majd az egészet összeturmixoljuk. A créme fraiche-t vagy tejfölt simára keverjük, majd belekeverjük a levesbe, és a botmixerrel egy kicsit átturmixoljuk ezzel is. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve összeforraljuk.
  4. Felaprított snidlinggel vagy a póré zöld részével díszíthetjük, én most feltuningoltam pár forgácsnyi parmezánnal is. Pirított, leheletnyi fokhagymával bedörzsölt rozskenyérrel kínáljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 570
elküldve: 3
receptkönyvben: 165
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Gastro love

Mióta szakács: 2012.06.22.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, francia póréhagymakrémleves, krémes burgonyaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

riina
riina / riina Wed, 2014-01-22 21:26

Elkeszitettem, nagyon finom!! Biztos, hogy nem utoljara fott nalunk ez a leves. :)

lumiere
lumiere / lumiere Mon, 2013-08-26 11:57

Nyamm, egy kis pirított bacon a tetejére sem fog ártani neki szerintem :) :)
Köszi a receptet!

358
póréhagyma 2 közepes db
vaj 4 dkg
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 30 dkg
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
kakukkfű 1 ek
crème fraîche 20 dkg