r
Nosalty Logó

Tejszínes bodzakrémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes bodzakrémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 383 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 3054 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 219 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 383 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    714 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 3054 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát az ismert módon elkészítjük. (25x25 cm-es és 5 cm magas fémkeretben sütöttem.)
  2. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk egy éles fűrészkéssel. A keretbe rakjuk az egyik lapot, megkenjük lekvárral. A másik lapot is megkenjük, azt félrerakjuk.
  3. Krémhez a szörpöt simára keverjük a cukorral, mézzel, joghurttal, citromlével. A habot felverjük, óvatosan elkeverjük a szörpös alappal, végül a zselatint melegítjük meg, és keverjük hozzá alaposan.
  4. A fémkeretbe rakott lekváros piskótára terítjük a krémet, beleszórunk áfonyát. Ráhelyezzük a másik lap piskótát, lekváros felével lefele. Letakarva hűtőbe tesszük.
  5. 1 óra múlva megkenjük lekvárral, és rászórjuk a mandulát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x25x5
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8750
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Első feltöltött receptem, remélem, nem hagytam ki semmit. Egy étteremben ettem bodzás sütit, az ötlet onnan van. A receptet otthon kísérleteztem ki.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ajánlom mindenkinek aki szereti a bodzaszörpöt.

Tmea

Engem meggy?zött...ki fogom próbálni el?bb-utóbb...:-) Minden jót, és finomat! Tímea

firstlady

Ez egy nagyon vicces recept, de köszönöm szépen. Mindig vadászom a diabetikus sütikre. Teljes ki?rlés? liszt, xilit, hurrá! Aztán jön a meglepetés: a krémbe szörp, porcukor, méz! ????? Ha mindezt eheti a delikvens, a tésztához vajon miért használ a cukornál négyszer drágább xilitet? Még sosem piskótát sütni tk. lisztb?l, úgy gondoltam, s?r?, nehéz lesz. De ezt kipróbálom, majd kenek bele valami könny? krémet. Szóval köszi.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek