Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes bodzakrémes piskóta

Tejszínes bodzakrémes piskóta
Tejszínes bodzakrémes piskóta
90 perc / előkészület: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első feltöltött receptem, remélem, nem hagytam ki semmit. Egy étteremben ettem bodzás sütit, az ötlet onnan van. A receptet otthon kísérleteztem ki.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótát az ismert módon elkészítjük. (25x25 cm-es és 5 cm magas fémkeretben sütöttem.)
  2. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk egy éles fűrészkéssel. A keretbe rakjuk az egyik lapot, megkenjük lekvárral. A másik lapot is megkenjük, azt félrerakjuk.
  3. Krémhez a szörpöt simára keverjük a cukorral, mézzel, joghurttal, citromlével. A habot felverjük, óvatosan elkeverjük a szörpös alappal, végül a zselatint melegítjük meg, és keverjük hozzá alaposan.
  4. A fémkeretbe rakott lekváros piskótára terítjük a krémet, beleszórunk áfonyát. Ráhelyezzük a másik lap piskótát, lekváros felével lefele. Letakarva hűtőbe tesszük.  
  5. 1 óra múlva megkenjük lekvárral, és rászórjuk a mandulát.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 25x25x5 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 552
elküldve: 12
receptkönyvben: 227
elkészítve: 4/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Bandi928

Mióta szakács: 2012.07.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bodzakrémes piskóta, áfonyás-málnalekváros piskóta, piskóta tejszínes bodzakrémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Mon, 2013-05-20 20:06

Ez egy nagyon vicces recept, de köszönöm szépen.
Mindig vadászom a diabetikus sütikre. Teljes kiőrlésű liszt, xilit, hurrá! Aztán jön a meglepetés: a krémbe szörp, porcukor, méz! ????? Ha mindezt eheti a delikvens, a tésztához vajon miért használ a cukornál négyszer drágább xilitet?
Még sosem piskótát sütni tk. lisztből, úgy gondoltam, sűrű, nehéz lesz. De ezt kipróbálom, majd kenek bele valami könnyű krémet.
Szóval köszi.

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-08-02 20:47

Engem meggyőzött...ki fogom próbálni előbb-utóbb...:-)
Minden jót, és finomat!
Tímea

383
tojás 5 db
teljes kiőrlésű liszt 85 g
kókuszreszelék 25 g
cukor 90 g
sütőpor 0.5 tk
citromhéj 1 db
vanília 1 db
habtejszín 250 ml
szörp 80 ml
porcukor 30 g
joghurt 100 g
méz 0.5 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
zselatin 10 g
víz 50 ml
málnalekvár 100 g
áfonya 200 g
mandula 50 g