r
Nosalty Logó

Könnyű gyors áfonyás süti johitól

Johi
Könnyű gyors áfonyás süti johitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

418
Kalória
13.2g
Fehérje
74.6g
Szénhidrát
5.9g
Zsír
85.7g
Víz
180g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    342.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 1666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verjük.
  2. A tojássárgáját robotgéppel összedolgozzuk a nyírfacukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Hozzáadjuk a friss vagy fagyasztott áfonyát.
  4. Majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
  5. Jöhet a joghurt a keverékbe. Majd a habot óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.
  6. Tortaformába tesszük, és 175 fokon körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Amikor egy már hosszú ideje tartó nyavalyában szenvedtem, a barátom előrukkolt azzal, hogy az áfonya fog meggyógyítani, mert abban minden benne van, ami kell. Oké, mondtam - imádom az áfonyát. Három napon át a gyümölcslé, a müzlibár, a 100%-os gyümölcsszeletek és természetesen a tonnaszámra való friss gyümölcs fogyasztás után már nem ez volt a véleményem róla. Gondoltam összeütök valamit a hűtőmben lévő készletből. Azt kell, hogy mondjam, újra odavagyok ezért a sokoldalú gyümölcsért!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek