r
Nosalty Logó

Meggyes-diós piskóta Kittitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Meggyes-diós piskóta Kittitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 1557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét tálas botmixerbe vagy egy nagy tálba tesszük, míg a sárgáját egy pohárba.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd kb. 1 percig így is habverővel keverjük.
  4. Ezt követően a lisztet és a sütőport már fakanállal óvatosan keverjük hozzá. Ekkor jöhetnek bele a különböző gyümölcsök, ízlés szerint (meggy, dió, eper), hogy mindenhol legyen. (A túl sok nem jó, mert a tészta nagyon lapos lesz.)
  5. Egy kivajazott és kilisztezett kisebb tortatormába (kb. 22 cm átmérőjű) kanalazzuk a piskótatésztát. (A tetejére is tehetünk gyümölcsöket, ezek szépen bele fognak félig süppedni a tésztába.)
  6. Végül aranybarnára sütjük tűpróbáig. (Kb. 180 fokon 20 percig).
  7. Amikor kész, néhány percre nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, mert a tésztának nem jó a hirtelen hőmérséklet változás. Viszont így is eléggé összefog zsugorodni. (Kicsit lesz nagyobb, mint a nyers massza, úgyhogy ennek ismeretében válasszunk megfelelő méretű tepsit.) Ha többet szeretnénk készíteni, akkor mindig a tojások számával megegyező mennyiségű cukrot és lisztet használjunk. (Tehát 8 tojásnál: 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 12 tojásosnál 12 ek. cukor és 12 ek. liszt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 17416
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskorom óta imádom a piskótát minden formában, de az egyik kedvencem a klasszikus meggyes-diós. Könnyű elkészíteni, és az egész család imádja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?