r
Nosalty Logó

Pizza besameles csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manda
Pizza besameles csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A besamelmártáshoz

Összesen 1515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A besamelmártáshoz

Összesen 6061 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A besamelmártáshoz

Összesen 242 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.9 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9348.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    526 mg
  • Kálcium
    2822 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    2299 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1517 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 6061 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beleteszük az olajat és az élesztőt. Kevés, langyos, sós vízzel jól összedolgozzuk, majd langyos helyen 40-60 percet kelesztjük.
  2. Ezután a tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, és ismét hagyjuk kelni 30 percet.
  3. A csirkemellet kevés olajon fehéredésig sütjük, majd félretesszük.
  4. A besamelhez a tejet felforraljuk, majd félretesszük.
  5. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a forró tejet állandó keverés mellett. Ha kész van, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  6. A tésztánkra öntjük a langyos besamelt, erre megy a csirkemell, a főtt tojások karikázva és a reszelt sajt kerül.
  7. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5574
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a pizzát, de a család előnyben részesíti a házilag készített fajtát.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...