r
Nosalty Logó

Pizza Gyros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Pizza Gyros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyroshoz

Összesen 1450 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyroshoz

Összesen 2899 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A gyroshoz

Összesen 179 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1450 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5718.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2899 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyroshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először tzatzikit készítünk: a 10 dkg uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. A fokhagymákat fokhagymaprésen kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az uborkához, majd sózzuk. Ráöntjük a joghurtot, majonézt, citromlét, és összekeverjük.
  2. A csirkemellet felvágjuk apróra, és gyros fűszerkeverékkel ízesítjük. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megsütjük rajta a húst.
  3. Az 5 dkg uborkát, paradicsomot, és lilahagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A pizzatésztán egyenletesen eloszlatjuk a tzatzikit, majd rátesszük az uborkát, a paradicsomot, a lilahagymát, és a megsütött húst.
  5. A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a pizzát.
  6. Előmelegített sütőben, 220 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 101682
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pizza megrendelő lapon láttam meg egy pizzát, amit így hívtak. Jó ötletnek tartottam, és jól is hangzott, úgyhogy a leírt alapanyagok alapján elkészítettem. Szerintem jól sikerült, nagyon finom volt.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mi történik, ha az olasz és görög találkozik?Hát pizza gyros.Tök jó ötlet, nem semmi!!Ezt érdemes lesz próbálni,köszi,receptjeim közt.Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Flóra! Nagy pizza-és gyrosrajongó a családom. A Te segítségeddel most összehozom a kett?t, mert nagyon felkeltette az érdekl?désemet a recepted. Köszi, Edit.

credit

Ez fantasztikus! Nagy pizza és gyrosrajongók vagyunk ( két legyet egy csapásra ). Köszi

Flóra

Köszönöm a kedves szavakat, jó érzés, hogy ennyi embernek tetszik a recept! :) Jó étvágyat hozzá! Flóra

Blazsanna

Szuper recept! Már régóta kerestem! Köszi, hogy feltetted.

Flóra

Nincs mit! :)

Blazsanna

Most esszük, még forró! Magasan übereli a pizzériás változatot! A pizzafutár mell?zve lesz. Köszi mégegyszer a receptet!

Flóra

Örülök, hogy ízlett! Nincs jobb a házi pizzánál! :))

Törölt felhasználó

Aki megkóstolta és ízlett neki az nem evett még igazi pizzát. Ne keverjük az olaszt a göröggel, ez a pizza borzalmas volt, pedig minden recept szerint készült!

Flóra

Sajnálom, hogy nem ízlett.

Dettiden

Ez nem így van!!! Én ettem igazi olasz pizzát és számomra csapnivalóan száraz és ízetlen volt. Ez a recept meg nagyon is megállja a helyét nálunk :)

Rocco83

Nem tudom,hol ettél igazi olasz pizzát,lehet Olaszországban szaladtál bele valami turistákat kiszolgáló vacakba,de ilyet mondani,hogy száraz és ízetlen egyszer?en nem több,mint butaság.

Törölt felhasználó

Félig-meddig igaza van Juhász Janinak. Annyi a tévedés, hogy a gyros nem görög, hanem török eredet? étek. Szerintem nyugodtan lehet keverni a feltéteteket, nem vesznek össze. Életem legborzalmasabb pizzáját az idén ettem Firenzében !!! El?re gyártott száraz, az alján szénné égett tészta, a tetején nyers paradicsom szósz, négy karika felvágott ( papír vékony) egy kávéskanál alig ráolvadt sajt. A legfinomabbat a párom készítí, igazi költemény! Ja, és a tésztáját is sk. (saját kez?leg) gyúrja, nyújtja. Egy az "átka" : kalória bomba!!!!! Tepsi méretben készül, a tepsit én választottam. Gyarló az ember...... Üdv. Bandipapa

Törölt felhasználó

egy biztos hogy ez nem 800 forintba kerül.

REGPmeirawillison

Akik borzalmas pizzát ettek Olaszországban, azok valami nevezetességhez közeli helyen ettek? Mert én azóta sem ettem olyan jó pizzát, mint tavaly Riminiben... Ettem nagyon jókat, olyanokat is, amik hasonlóan jók voltak, de olyan jót nem.

Törölt felhasználó

Jaj a szívemb?l szóltál!!! Olaszországban nagyon jó a pizza kivéve a látványosságok körüli éttermekben vagy olyan helyeken mint Jesolo meg Bibione ahol igazi olaszt nem is látni szinte :) Életem legjobb pizzáját Rómában, egy sikátor szer? kis utcában ettem :)

Hozzávalók

A tésztához

A gyroshoz

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek