Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös tepsis hal

Tejfölös tepsis hal
Tejfölös tepsis hal
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretnek adhatunk hozzá rizst, burgonyát vagy párolt zöldséget.

hozzávalók / 3 adag

  • 3 db pangasius halfilé
  • 2 egész tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma (elmaradhat)
  • só, bors, petrezselyemzöld (vagy a kedvenc halfűszerünk)
  • olaj
  • 3-4 ek prézli
  • 3 dkg vaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat befűszerezzük, és legalább fél órára hidegre tesszük. Majd a halfiléket kevés olajon hirtelen kisütjük (4-5 perc oldalanként).
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, egymás mellé belerakjuk a halszeleteket, majd rálocsoljuk a tojás, tejföl, reszelt sajt, zúzott fokhagyma keverékét, amit szintén fűszereztünk.
  3. Tetejét megszórjuk prézlivel és vajkockákkal. 20-25 perc alatt sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 54 461
elküldve: 12
receptkönyvben: 533
elkészítve: 41/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
221 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült pangasius, sült sajtos-tejfölös hal, sütőben sült tejfölös halfilé

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2019-01-28 18:33

Megnéztem a fotót, guszta. Éppen a napokban készítettem el ( gyakran készítem), most kevesebb tejföllel és több sajttal, prézli nélkül. Így is finom.

mateniky
mateniky Tue, 2014-01-21 18:01

Én 5 db hallal készítettem - annyi volt a fagyasztóban, de még így is eltűnt a hal a tejfölös massza alatt. Köretnek párolt zöldséget készítettem, ami szuperül megy hozzá. Legközelebb a zsemlemorzsát kihagyom, mert érezhető volt a tetején annak ellenére, hogy még tovább is sütöttem. A sütőből kiszedve nem igazán voltak érezhetőek a fűszerek, de miután kihűlt abszolút szuper volt!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2014-01-22 07:22

A zsemlemorzsa elhagyható, az utóbbi időben nem is sütöm elő a halat, mert a sütőben töltött 25-30 perc alatt a tejfölben elkészül.
Örülök, hogy finom volt :)

knekató
knekató Mon, 2013-10-21 14:55

Közben elkészültem vele, zsemlemorzsa nélkül is nagyon finom lett. Biztos finom zsemlemorzsával is, de akkor a kalória is több benne! :) Én rizi-bizit csináltam hozzá köretnek, és hagymakarikát is raktam a halra, kicsit elősütöttem, mielőtt ráöntöttem volna a mártást.

Brii84
Brii / Brii84 Mon, 2013-08-26 21:07

Én is elkészítettem! Nagyon szépen köszönöm, óriási sikert aratott. Én vittem bele egy kis csavart.... Tettem sütés előtt a halra cikkekre vágott lila hagymát. Isteni volt!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-08-27 06:02

Köszönöm a visszajelzés, örülök, hogy tetszik. A fűszerezésen lehet változtatni, ízlés szerint. P:)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-04-29 06:45

Köszönöm szépen Éva. Nagyon egyszerű, gyors és finom kaja. Érdemes kipróbálni.
Szép tavaszias hetet kívánok! Piroska