Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös rakott csirke Gabystól

Tejfölös rakott csirke Gabystól
Tejfölös rakott csirke Gabystól
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan összeállítható második fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkecombokról lehúzzuk a bőrét, megmossuk, kicsontozzuk, egyforma szeletekre vágjuk.
  2. Burgonyát, hagymát, gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb tálban összekeverjük az egészet a fűszerekkel, sóval, 3 dl tejföllel (a hús kivételével), és vastagon kivajazott tepsibe a felét beletesszük.
  4. Ráhelyezzük a húst, és rátesszük a maradék tejfölös keveréket.
  5. Alufóliával szorosan lefedjük, és kb. 50 percig sütjük. 
  6. A reszelt sajtot a maradék tejföllel, tejszínnel és kevés sóval elkeverjük, ha letelt a sütési idő, rákenjük a tetejére. Már csak addig tesszük vissza a sütőbe (fólia nélkül), amíg megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 107
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott burgonya csirkével, tejfölös csirkerakottas, burgonyás csirkés egytál

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-08-24 18:05

Gabikám, ajánlom mindenkinek a receptedet, mert egyszerű elkészíteni és finom. Nem hiszed el, egy hasonló receptem van előkészítve a beküldésre, csak csirke szárnnyal és a fűszerezés más, na meg a tejfölt csak tálaláskor tettem hozzá, így a teteje nem ilyen összefüggő. A tiéd olyan,mintha sütemény lenne. Így is kipróbálom. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-08-24 19:53

Köszönöm szépen Piroskám:)) Nem csodálkozom, hogy hasonlóval készülsz, úgy vettem észre, eléggé egyezik az ízlésvilágunk:) Kíváncsi leszek a receptre, szólj ha megjelenik és nem figyelnék! Puszim: G

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-08-22 23:56

Fincsi kis rakottas ez itten Gabinca! kicsit húsos, gombás, a krumpli-tejföl mindig jöhet...szóval mentve!nagyon jó hétvégét, puszi, Torma:)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-08-23 13:12

Hát ez egy rendkivül egyszerű, mondhatnám gazdaságos kaja:) Ahogy Veronikának is írtam, a fűszereket kedved szerint variálhatod. És ahogy ismerlek Tormus, képes vagy és meg is teszed:DD Pusszantás a távolból:) G

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-08-22 15:16

Nagyon jo lehet ez Gabikam!!!! Csak gombat kell vennem, mas minden van itthon, holnap meg is sutom:) Koszonom szepen, pusszantas: Veronika:))))

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-08-22 18:32

Nekünk bejön:) tejfölös krumplis cuccba tehetsz még ízlésednek megfelelő fűszert (pl.kakukkfűvet, snidlinget, petrezselymet). Ez egy alap fűszerezés volt most, néha vegetát is szórok bele. Mikor milyen kedvem van, vagy a fűszerek közül épp melyiktől kapok szikrát. Remélem nálatok is sikeres lesz:) Pusszancs: G

1087
csirkecomb 4 db
burgonya 2 kg
tejföl 450 g
fehér hagyma 3 közepes db
gomba 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 ek
sajt 15 dkg
vaj 5 dkg
főzőtejszín 1 dl