Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi hústorta

Szülinapi hústorta
Szülinapi hústorta
165 perc / előkészület: 45 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcsivel évek óta hagyomány egymás születésnapjára minél durvább húsbombát csinálni. Hát ez a legutolsó. :-D

hozzávalók / 8 adag

A palacsintához

A húshoz

Besamell mártáshoz

ajánlat

Azoknak, akik imádják a tesójukat, akik imádják a horror adag kaját.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,2 kg lisztből és a hozzávaló mennyiségű tejből, 2 tojásból készítünk egy nagy adag palacsintát, lehetőleg picit vastagabbat az átlagosnál. Egy csipet sót adunk hozzá, és szódával hígítjuk. (Én személy szerint addig szoktam hígítani, amíg a villán úgy áll meg, hogy a villa közén átfolyik, de a tetején rajtamarad.) Körülbelül 3/4 átlagos merőkanál tésztából csinálunk egy palacsintát.
  2. A csirkecombokat befűszerezzük, és beküldjük a sütőbe megsülni szép pirosra.
  3. A darált húst egy edényben megfőzzük ízlés szerinti fűszerrel.
  4. A tojásokból 10-et megfőzünk.
  5. A póréhagymát felkarikázzuk kb. 1 cm hosszú darabokra.
  6. A trappista sajtot lereszeljük.
  7. A maradék tejből lisztből és a vajból készítünk egy nagy adag besamel mártást.
  8. Amikor minden külön-külön elkészült, elkezdjük rétegezni. Először palacsintát teszünk a könnyebb kiszedés érdekében, majd a darált húst, melyet nyakon öntünk besamellel, majd újra palacsintát, majd tojást és a póréhagymát, majd újra darált hús sajttal és besamellel. Végül a csirkecombokat, és betesszük a sütőbe összesülni. A maradék reszelt sajtot akkor tesszük rá, amikor késznek látjuk, és szépen rá fog olvadni. A sajtból körülbelül 1/3-ot hagyunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

petione

Mióta szakács: 2013.04.02.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szülinapi hústorta 2, rakott palacsintás húsbomba besamellel, rakott csirkehúsos palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

éva juhász
Évi baba / éva juhász Thu, 2014-01-23 11:31

Kedves petione!
Zseniális!
Remélhetőleg finom is, mert azt nem írtad, hogy ízlett- e a "mestermű"?!
Mentem..
üdv:évi baba

petione
petione / petione Thu, 2014-01-23 23:23

Kedves Évi baba!
Hát őszintén szólva 5 ültünk rá és ha jól emlékszem 3/4-e elfogyott elsőre...azt hiszem mindent elárultam. :-D

1877
tej 1.2 l
finomliszt 120 dkg
tojás 2 db
1 csipet
szódavíz 1 dl
csirkecomb 10 db
darált marhahús 0.5 kg
darált sertéshús 0.5 kg
10 kávéskanál
tojás 10 db
bazsalikom 10 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
póréhagyma 15 közepes db
trappista sajt 50 dkg
vaj 20 dkg
tej 0.8 l
finomliszt 8 dkg