Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva

Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva
Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári étel, amelyet mindenkinek ajánlunk.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

ajánlat

Megjegyzés:
A tejfölös pác (marinád) kiváló ízt kölcsönöz a halhúsnak, steak húsoknak, a báránybordának és a csirkehúsnak is.
Marinád: általában folyékony ecetes-olajos pác, de ecet helyett lehet bort, citromlevet vagy gyümölcslevet is alkalmazni. Zöldfűszerekkel, fűszerporokkal és egyéb fűszerekkel gazdagíthatjuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, kicsontozott csirkemellet rátesszük a folpack fóliával letakart vágódeszkára, majd a fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval (kalapács) szép egyenletesen kiveregetjük. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek.
  2. A pohár tejfölt az apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, kakukkfűvel, rozmaringgal egy tálkában összekeverjük, majd egy fél citrom levét belefacsarjuk, a citrom héját belereszeljük (marinád).
  3. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a marináddal (citromos zöldfűszerekkel elkevert tejföllel) egy tálban összeforgatjuk.  
  4. Legalább 1 éjszakára sütésig a hűtőben állni hagyjuk.
  5. Sütés előtt a pácolt húst panírozzuk lisztbe, tojásba, és  zsemlemorzsába vagy zabkorpába forgatjuk, majd közepes hőfokon készre sütjük. Fontos, hogy az étolaj ne legyen se túl forró, se túl langyos.
  6. Addig sütjük a szeleteket, amíg színük kívül aranysárga lesz.
  7. A megsült szeleteket kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  8. Burgonyapürével, friss nyári salátával kínáljuk.

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 004
elküldve: 1
receptkönyvben: 213
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-zöldfűszeres pácban érlelt csirkemell rántva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cinnamon
Cinnamon / Cinnamon Sun, 2011-05-08 13:57

Tegnap vacsira elkészítettem, annyi változtatással, hogy a zsemlemorzsához kukoricapelyhet is adtam, hogy még ropogósabb legyen. Isteni finom volt, a vacsoravendégem sem győzte dicsérni! Köszi a receptet! :)

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2010-07-30 11:49

Kedves maria0725!

Nagyon örülök, hogy kipróbálod a receptet.
Tejföl helyett joghurtot is használhatsz.
A fűszereket, ha vannak kedvenceid, ízlés szerint nyugodtan variálhatod.
Kellemes sütés-főzést kívánok!

Üdvözlettel:
Ferenc

845
csirkemell filé 80 dkg
tejföl 150 g
kakukkfű 0.5 csokor
rozmaring 1 szál
petrezselyem 0.5 csokor
snidling 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 3 csepp
citromhéj 1 ek
olívaolaj 2 ek
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
zsemlemorzsa 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl