Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Turbózott rántott hús

Turbózott rántott hús
Turbózott rántott hús
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Persze tudom, van, aki vékony hússal, sok panírral, van, aki sütőben sütve, van, aki szottyosan és van, aki ropogósan szereti. Nekem viszont ez a tökéletes rántott hús, és remélem, kipróbáljátok, mert nem hiszem, hogy csalódást okoz majd! Én legjobban "denevérhúsból", fledermaus-ból szeretem, de mivel ez nincsen minden hentesnél, és a technika ugyanúgy alkalmazható az összes többi húsféleségre is, ezért most csirkéből csináltam. Persze ha disznóhúst bundázok, akkor nem libazsírban, hanem mangalicában sütöm ki.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy zárható zacskóba tesszük. Meglocsoljuk szójaszósszal, és hagyjuk pácolódni legalább fél órát, hogy jól átjárják az ízek.
  2. A lisztet elkeverjük a keményítővel. Egy másik tálban egy csipet só kíséretében felverjük a tojásokat. Egy harmadikban pedig szétterítjük a pankomorzsát.
  3. A húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába hempergetjük.
  4. Egy serpenyőben annyi zsír olvasztunk, hogy nagyjából a háromnegyedéig ellepje a húsokat, ha belepakoljuk. Felforrósítjuk a zsírt, és aranybarnára sütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
  5. Kivesszük, és ne tegyük papírtörlőre, inkább egy fém rácsra, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír, és a kipárolgó gőztől ne puhuljon vissza a panír.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 20 180
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke panko bundában

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

710
csirkemell filé 500 g
szójaszósz 3 ek
finomliszt 150 g
burgonyakeményítő 1 evőkanál
tojás 3 db
1 csipet
panko 25 dkg