r
Nosalty Logó

Turbózott rántott hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Turbózott rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 717 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2861 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1778.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 717 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7114.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    3940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2861 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 218 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy zárható zacskóba tesszük. Meglocsoljuk szójaszósszal, és hagyjuk pácolódni legalább fél órát, hogy jól átjárják az ízek.
  2. A lisztet elkeverjük a keményítővel. Egy másik tálban egy csipet só kíséretében felverjük a tojásokat. Egy harmadikban pedig szétterítjük a pankomorzsát.
  3. A húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába hempergetjük.
  4. Egy serpenyőben annyi zsír olvasztunk, hogy nagyjából a háromnegyedéig ellepje a húsokat, ha belepakoljuk. Felforrósítjuk a zsírt, és aranybarnára sütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
  5. Kivesszük, és ne tegyük papírtörlőre, inkább egy fém rácsra, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír, és a kipárolgó gőztől ne puhuljon vissza a panír.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 46390
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Persze tudom, van, aki vékony hússal, sok panírral, van, aki sütőben sütve, van, aki szottyosan és van, aki ropogósan szereti. Nekem viszont ez a tökéletes rántott hús, és remélem, kipróbáljátok, mert nem hiszem, hogy csalódást okoz majd! Én legjobban "denevérhúsból", fledermaus-ból szeretem, de mivel ez nincsen minden hentesnél, és a technika ugyanúgy alkalmazható az összes többi húsféleségre is, ezért most csirkéből csináltam. Persze ha disznóhúst bundázok, akkor nem libazsírban, hanem mangalicában sütöm ki.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?