r
Nosalty Logó

Tejföles-gombás bélszín

Kattika
Tejföles-gombás bélszín
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

831
Kalória
36.1g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
67.8g
Zsír
299.7g
Víz
120.8g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 3324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokhoz előző este elkészítjük a pácot: az olajba elkeverjük a zúzott fokhagymákat, majd hozzáadjuk a többi fűszert, az egészet beleöntjük egy zacskóba, és beletesszük a szeletelt húsokat, jól összezárjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap kivesszük a húsokat a pácléből, a széleiket bevagdossuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon elősütjük, hogy mindkét oldaluk kissé megpiruljon.
  3. Egy másik fazékban megdinszteljüj a hagymát, sózzuk, borsózzuk, felöntjük a fehérborral és vízzel, összeforraljuk.
  4. Közben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, megszórjuk Maczalik fűszerkeverékkel.
  5. A paradicsompaprikát is felkockázzuk, a császárszalonnát csíkokra vágjuk.
  6. Mikor kész a hagyma, ráöntjük az egészet a húsokra, rászórjuk a gombát, a paprikát, a szalonnát, hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, ha szükségesnek találjuk, akkor még kevés vizet, összekavarjuk, lefödjük, és összefőzzük az egészet.
  7. Mikor már megpárolódott benne a gomba is, hozzáadjuk a lisztet is, összekavarjuk, még pár percig hagyjuk rotyogni, és készen van

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

A barátom születésnapjára készült, meg volt elégedve vele:).

További receptek

Hagymás rostélyos hátszínből

Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...