r
Nosalty Logó

Filet-mignon borsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sajtimádó
Filet-mignon borsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 2696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Elkészítés

burgonya köret

  1. A krumplit alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  2. Beletesszük egy hőálló tálba, majd cseppentünk rá kis olajat, sózzuk, borsozzuk, és mehet a sütőbe.
  3. Kb. 200 fokon 30 percig sütjük (egy villát beleszúrva könnyen ellenőrizheted, ha kész).

a steak és mártás

  1. A húst kicsit bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pihenni (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús, amikor sütjük).
  2. A serpenyőt egy kis olajjal felhevítjük nagyon forróra.
  3. A hússzeleteket beletesszük, és minden oldalán 1,5 percig sütjük (mind a 6 oldal), ha ezzel megvagyunk, akkor kiszedjük egy tálra, és félretesszük.
  4. A konyakot beleöntjük a tepsibe (ugyanabba, amiben a húst sütjük), felforraljuk, hozzáadjuk a felaprított salottát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a négyszínű borsot, amit előzőleg kicsit megtörünk mozsárban (fontos, hogy kicsit), a mustárt és a tejszínt, majd 5 perc alatt összefőzzük az egészet.
  6. Levesszük a tűzről, és visszapakoljuk bele a hússzeleteket (ezek itt szépen megvárják, amíg a zöldbabot elkészítjük).

zöldbab köret

  1. A vajat megolvasztjuk, majd egy csipet fokhagymát teszünk hozzá (mert imádom a fokhagymát).
  2. A zöldbabot 3-5 perc alatt megpároljuk, és kész (mi a roppanós zöldséget szeretjük, ezért én rövidebb ideig párolom).

tálalás

  1. Tálaláskor a babot meghintjük egy kis pirított mandulával, a húst nyakon öntjük a szósszal, és már falhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8426
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Filet-mignon borsmártással
sajtimádó 18 recept

Nem vagyok egy steak fun, de a pasim az... ez egy "bolond biztos" recept a medium rare steak elkészítéséhez. Minden az alapanyagon múlik, jó minőségű bélszín kell hozzá, és akkor tökéletes lesz.

Hozzávalók

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek