r
Nosalty Logó

Tejben-vajban főtt csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejben-vajban főtt csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 900 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 3603 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Összesen 175 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 900 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1226 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3603 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

  • 375 g tészta (főtt vagy grillezett idényzöldségek)

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A húsokat megmossuk (és tisztítjuk, ha szükséges).
  2. Sózzuk, borsozzuk a combokat.
  3. Az összes fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, szeleteljük, és olajon megpirítjuk egy nagy serpenyőben.
  4. A hagymákat kihalásszuk az olajból, és félretesszük. Később majd a szószhoz fogjuk keverni.
  5. A fűszerezett combokat a forró olajba helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük őket.
  6. A combokra öntjük a tejet, rájuk dobjuk a vajat. Körülbelül a felükig érjen a tej. Főzés közben pótolható, ha kevésnek találjuk.
  7. Az eredeti receptben itt következik a citromhéj. Hozzáadhatunk a szószhoz 3-4 db 5 cm-es citromhéjat, amelyet késsel vagy krumplihámozóval hántunk le a citromról. * Én itt 2 ek citromlevet és 1 kk mustárt kevertem a szószhoz.
  8. Hozzáadjuk a pirított hagymákat (fokhagyma, vöröshagyma) és az egy evőkanál zsályát.
  9. A comb nagyságától (típusától) függően 25-30 (akár 40) percig főzzük tovább a húsokat félig lefedve, időnként forgatva.
  10. Ha a tej elfő, pótoljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11369
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

Főtt tésztával isteni, esetleg azt tálalhatjuk olvasztott, forró vajjal. Mivel cukkiniből rengeteg volt itthon, pici olajon grilleztem hozzá cukkinikarikákat, amelyeket saját ízlésem szerint fűszereztem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept ötelete Stahl Judit Gyors szárnyasételek könyvéből származik. Alapvetően annyi kivetnivalóm volt az eredti recepttel kapcsolatban, hogy a sok növényvédőszer meg fényezőszer miatt nem szívesen reszelek citromhéjat az ételekbe. Úgyhogy nálam az elmarad, helyette a citrom levét használom, és egy kis mustárral ízesítem a szószt. A Stahl-recept a végén még turmixolja, keményítővel besűríti a szószt, de nekem olyan jó sűrű lett így is, hogy ezt a lépést is kihagytam.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek