r
Nosalty Logó

Hagymás marhaszelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymás marhaszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 972 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3882 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 972 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6116.8 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    3551 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    1465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 3882 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk a paprikával és a paradicsommal.
  2. A húst szeletekre vágjuk (a rostokra merőlegesen), de nem klopfoljuk ki.
  3. Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a hússzeleteket, sót, borsot, vegetát ízlés szerint és a babérlevelet. Dinszteljük tovább.
  4. Majd felöntjük a fehérborral és kiegészítjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. A vizet folyamatosan pótoljuk, addig amíg a szaftja nem lesz megfelelő, illetve a hús megfő.
  6. A végén hozzákeverjük a tejfölt és összerottyantjuk.
  7. Krumplipürével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 31327
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 19.

Ajánló

Bármilyen marhahús részből elkészíthető, de legízletesebb fartőből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az isteni, egyszerű húsételt már legalább 20 éve készítem, nagyon ízletes, a családom nagyon szereti. És legalább 10 éve olívaolajjal főzöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.