r
Nosalty Logó

Párolt sertéscomb burgonyafánkkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Párolt sertéscomb burgonyafánkkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 1728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 6904 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 262 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.7 g

Zsír

  • Összesen
    451.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4509.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    148 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 6904 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. A hagymát nagy kockákra vágjuk, majd zsiradékon megfonnyasztjuk.
  3. Rátesszük a húst, összekeverjük, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk saját levében.
  4. Mielőtt zsírjára sülne, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, megszórjuk pirospaprikával, jó sok borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  5. Kis lángon addig főzzük – a folyadékot mindig pótolva -,amíg a hús meg nem puhul, és a sok hagymától sűrű szaftja lesz. Kevésforró szaftban elkeverjük a tejfölt, és ráöntjük a húsra.
  6. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  7. Lecsöpögtetjük, és még forrón áttörjük. Közben langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  8. Ha a burgonya kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet, a 2 tojást, sót és az élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1óráig kelesztjük.
  9. Ha megkelt,ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  10. Még egy fél órát pihentetjük, majd a fánkokat középen kicsit összenyomva, bő olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5566
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nem mindenki szereti a marhahúst, ritkán használom, de ez az étel sertéshúsból is nagyon finom. Mi most csak ketten voltunk a vacsoránál, de a teljes adagot elkészítettem. A burgonyafánk tésztájából csak annyit használtam, amennyi kettőnknek kellett. A maradék tésztát a hűtőbe tettem egy kilisztezett tányéron. Másnap délután kinyújtottam kb. fél centi vastagra, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A maradék hamis Petőfi rostélyost húsdarálón ledaráltam, minden tésztakorongra tettem egy kiskanálnyit, összenyomtam a széleit, és bő olajban kisütöttem. Nagyon finom délutáni nasi kerekedett belőle. :)

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek