Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt sertéscomb burgonyafánkkal

Párolt sertéscomb burgonyafánkkal
Párolt sertéscomb burgonyafánkkal
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nem mindenki szereti a marhahúst, ritkán használom, de ez az étel sertéshúsból is nagyon finom. Mi most csak ketten voltunk a vacsoránál, de a teljes adagot elkészítettem. A burgonyafánk tésztájából csak annyit használtam, amennyi kettőnknek kellett. A maradék tésztát a hűtőbe tettem egy kilisztezett tányéron. Másnap délután kinyújtottam kb. fél centi vastagra, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A maradék hamis Petőfi rostélyost húsdarálón ledaráltam, minden tésztakorongra tettem egy kiskanálnyit, összenyomtam a széleit, és bő olajban kisütöttem. Nagyon finom délutáni nasi kerekedett belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. A hagymát nagy kockákra vágjuk, majd zsiradékon megfonnyasztjuk.
  3. Rátesszük a húst, összekeverjük, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk saját levében.
  4. Mielőtt zsírjára sülne, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, megszórjuk pirospaprikával, jó sok borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  5. Kis lángon addig főzzük – a folyadékot mindig pótolva -, amíg a hús meg nem puhul, és a sok hagymától sűrű szaftja lesz. Kevés forró szaftban elkeverjük a tejfölt, és ráöntjük a húsra.
  6. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  7. Lecsöpögtetjük, és még forrón áttörjük. Közben langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  8. Ha a burgonya kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet, a 2 tojást, sót és az élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1 óráig kelesztjük.
  9. Ha megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  10. Még egy fél órát pihentetjük, majd a fánkokat középen kicsit összenyomva, bő olajban kisütjük.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 041
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hamis Petőfi rostélyos burgonyafánkkal, sertéscomb krumplifánkkal, hagymás rostélyos burgonyafánkkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1726
sertéscomb 60 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
tejföl 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek
burgonya 60 dkg
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
tej 0.5 dl
élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 dl