r
Nosalty Logó

Párolt sertéscomb burgonyafánkkal

Csöpp
Párolt sertéscomb burgonyafánkkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyafánkhoz

1728
Kalória
51.2g
Fehérje
126.4g
Szénhidrátok
112.9g
Zsír
305.6g
Víz
199.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 6904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.7 g

Zsír

  • Összesen
    451.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4509.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    148 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 6904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. A hagymát nagy kockákra vágjuk, majd zsiradékon megfonnyasztjuk.
  3. Rátesszük a húst, összekeverjük, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk saját levében.
  4. Mielőtt zsírjára sülne, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, megszórjuk pirospaprikával, jó sok borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  5. Kis lángon addig főzzük – a folyadékot mindig pótolva -,amíg a hús meg nem puhul, és a sok hagymától sűrű szaftja lesz. Kevésforró szaftban elkeverjük a tejfölt, és ráöntjük a húsra.
  6. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  7. Lecsöpögtetjük, és még forrón áttörjük. Közben langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  8. Ha a burgonya kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet, a 2 tojást, sót és az élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1óráig kelesztjük.
  9. Ha megkelt,ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  10. Még egy fél órát pihentetjük, majd a fánkokat középen kicsit összenyomva, bő olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Nálunk nem mindenki szereti a marhahúst, ritkán használom, de ez az étel sertéshúsból is nagyon finom. Mi most csak ketten voltunk a vacsoránál, de a teljes adagot elkészítettem. A burgonyafánk tésztájából csak annyit használtam, amennyi kettőnknek kellett. A maradék tésztát a hűtőbe tettem egy kilisztezett tányéron. Másnap délután kinyújtottam kb. fél centi vastagra, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A maradék hamis Petőfi rostélyost húsdarálón ledaráltam, minden tésztakorongra tettem egy kiskanálnyit, összenyomtam a széleit, és bő olajban kisütöttem. Nagyon finom délutáni nasi kerekedett belőle. :)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...