Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel

Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel
Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel
93 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az úgy kezdődött, hogy én roppant makacs ember vagyok. Évek óta vágyok egy sous vide-ra, de nagyon drágának tartom, így mindig tanakodtam rajta, hogyan lehetne helyettesíteni azt. Megleltem a megoldást. Nem régiben vettem egy vákuumos fóliázót, azóta lelkesen mindent levákuumozva csomagolok el. Ezt az ügyes kis szerkezetet használva és egy jókora fritőzt, melyben ugye a hőfok beállítható, nekiláttam a megvalósításnak. Annyira jól akartam csinálni, hogy a vizet, amiben a húst hőkezeltem, külön még maghőmérővel is ellenőriztem, nehogy tévedés essék, és "túlkészüljön" a hús. Nagyon büszke voltam a végeredményre. Valóban lágy, omlós, puha sültet kaptam. A kiszáradás kizárva. Mindezt az eredeti ár töredékéből megoldva. 

A körethez még odatálaltam a nemrégiben elkészült birsalmalekváromat. Nagyon jól illet a hús és a köret mellé is.

hozzávalók / 3 adag

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült:

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kanál olívaolaj és vaj keverékén kívülről kérget pirítunk rá.
  2. A körbepirított sültet, a kakukkfüvet fóliába csomagoljuk (esetleg még egy teáskanálnyi vajat tehetünk mellé), és levákumozzuk.
  3. 60 fokon 70 percig hőkezeljük a vízben.
  4. A húst kibontjuk a fóliából és megint kérget pirítunk rá (az eddig használt olaj vaj keveréke tökéletesen megfelel erre a célra).

Krumplipüré:

  1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A krumplit vajjal összetörjük, tejjel lágy, habosra keverjük.

Csicsóka chips:

  1. A csicsókát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
  2. A serpenyőben, amiben a húst pirítottuk (esetleg egy kanál olaj hozzáadásával), mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn leitatjuk az olajat róla.
  3. A krumplipürét díszítjük vele.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 910
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéssült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

399
sertésszűz 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
vaj 1 ek
kakukkfű 1 ek
zeller 12.5 dkg
burgonya 25 dkg
vaj 3 dkg
tej 1 dl
1 teáskanál
csicsóka 10 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint