r
Nosalty Logó

Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel

Évi néni
Sertésszűz zelleres burgonyapürével és csicsókachipsszel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

399
Kalória
38.4g
Fehérje
19.8g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
228.7g
Víz
139.9g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Összesen 399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Összesen 1193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sült:

Krumplipüré:

Csicsókachips:

Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    228.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4937.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    686.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A sült:

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kanál olívaolaj és vaj keverékén kívülről kérget pirítunk rá.
  2. A körbepirított sültet, a kakukkfüvet fóliába csomagoljuk (esetleg még egy teáskanálnyi vajat tehetünk mellé), és levákumozzuk.
  3. 60 fokon 70 percig hőkezeljük a vízben.
  4. A húst kibontjuk a fóliából és megint kérget pirítunk rá (az eddig használt olaj vaj keveréke tökéletesen megfelel erre a célra).

Krumplipüré:

  1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A krumplit vajjal összetörjük, tejjel lágy, habosra keverjük.

Csicsókachips:

  1. A csicsókát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
  2. A serpenyőben, amiben a húst pirítottuk (esetleg egy kanál olaj hozzáadásával), mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn leitatjuk az olajat róla.
  3. A krumplipürét díszítjük vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 3 p

Az úgy kezdődött, hogy én roppant makacs ember vagyok. Évek óta vágyok egy sous vide-ra, de nagyon drágának tartom, így mindig tanakodtam rajta, hogyan lehetne helyettesíteni azt. Megleltem a megoldást. Nem régiben vettem egy vákuumos fóliázót, azóta lelkesen mindent levákuumozva csomagolok el. Ezt az ügyes kis szerkezetet használva és egy jókora fritőzt, melyben ugye a hőfok beállítható, nekiláttam a megvalósításnak. Annyira jól akartam csinálni, hogy a vizet, amiben a húst hőkezeltem, külön még maghőmérővel is ellenőriztem, nehogy tévedés essék, és "túlkészüljön" a hús. Nagyon büszke voltam a végeredményre. Valóban lágy, omlós, puha sültet kaptam. A kiszáradás kizárva. Mindezt az eredeti ár töredékéből megoldva.  A körethez még odatálaltam a nemrégiben elkészült birsalmalekváromat. Nagyon jól illet a hús és a köret mellé is.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek