r
Nosalty Logó

Tejbegríz süti sok gyümölccsel

DiaNatura
Tejbegríz süti sok gyümölccsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

499
Kalória
9g
Fehérje
83.3g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
142.2g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
44g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    142.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    666.2 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    668 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 3998 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A tejbegrízt hidegen bekeverjük a többi hozzávalóval, és félretesszük.
  2. Az őszibarack 3/4-étmeghámozzuk, feldaraboljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. (Ha savanykásabb, akkor megszórjuk mégegy kiscukorral és fahéjjal.)
  3. Ráöntjük a tejbegrízt, és elsimítjuk rajta, nem baj, ha kilógnak a gyümölcsök.
  4. Rákarikázzuk az almát, rászórjuk a ribizlités a maradék barackot, majda tetejét is megszórjuk egy kis kristálycukorral.
  5. Sütőben 160 C-on sütjük 10 percig, majd 140 C-on további 15 percig. (tűpróba!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20x24

Konyhámban tovább folytatódik a tönköly búzadara pályafutása!:) Mivel hamar fel kell használnom, ezért minden nap készül belőle valamilyen gyümölcsös finomság. Ezt a tojás nélküli változatot még nem láttam itt feltöltve. Teljes kiőrlésű tönkölybúzadarából készült, amely ebben a sütiben nem érezhető, mint pl. a kenyereknél, ezért annak is ajánlom, aki egyébként nem szereti a korpás pékárut. Mivel én nem tettem bele csak a fele cukor mennyiséget, kellett hozzá egy kis extra édesítés, így a tegnap készült Ribizlidzsem természetes zselésítővel is rákerült a tetejére tálaláskor. Finom szilvával, málnával, sárgabarackkal, meggyel, de el tudom képzelni szinte bármilyen gyümölccsel, a lényeg, hgy sok legyen!

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...