Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejbegríz - zsemlemorzsába forgatva, fahéjjal

Tejbegríz - zsemlemorzsába forgatva, fahéjjal
Tejbegríz - zsemlemorzsába forgatva, fahéjjal
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom ebéd egy erősebb leves után, ha nem sok időnk maradt főzésre.
Mi nagyon szeretjük már régóta.

hozzávalók / 2 adag

A zsemlemorzsába forgatott tejbegrízhez

A szóráshoz

ajánlat

Fahéjas cukorral nagyon fini, szerintem,  de ízlés szerint bármivel tálalható.
Az adag duplájára, triplájára szorozhatóan is elkészíthető, attól függően hány éhes szájnak kell jól laknia. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1 ek cukorral felforraljuk a tejet, majd keverés közben beleszórjuk a búzadarát.
  2. Keményre főzzük és langyosra hűtjük.
  3. Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  4. Ha már langyosra hűlt a tejbegrízünk, akkor tetszés szerinti nagyságú halmokat, galuskákat szaggatunk belőle egy evőkanál segítségével a pirított szemlemorzsába és összerázzuk, hogy mindenhol befedje a morzsa.
  5. Tálaláskor fahéjas cukorral szórjuk a tetejét.

  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 674
elküldve: 2
receptkönyvben: 737
elkészítve: 16/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejbegríz szaggatva morzsával fahéjas cukorral, tejbegríz morzsában

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Risi13
Risi / Risi13 Tue, 2015-09-08 15:26

Kedves NoSalty!

Nagyon szépen köszönöm! :-)
Üdvözlettel: Risi13

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Wed, 2012-05-30 18:59

Szia Risi ! A mai vacsorára a te étkedet készítem:) Készítettem már úgy is, ahogyan 49pirike írta és túróval gombócolva is. Ez is fincsi lesz !

49pirike
49pirike Mon, 2012-05-14 09:37

Nálunk ezt hívják vakhalnak

Rántott gríz vagy ( vakhal)
Hozzávalók:
másfél liter tej 18 evőkanál gríz 1 cs. vaníliás cukor cukor ízlés szerint csipet só kevés liszt 2 tojás olaj
Elkészítés:
A tejből, grízből vaníliás cukor, csipet só és cukor hozzáadásával sűrű tejbegrízt főzünk. Mikor kész, a masszát sima felületen kB 1 cm vastagon elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd négyzetekre daraboljuk. A darabokat lisztben megforgatjuk, majd tojásba mártjuk és forró olajon világosbarnára sütjük. Mézzel, forró lekvárral, fahéjjal tálalhatjuk, de önmagában is ízletes desszert.

wiwievi
wiwievi Sat, 2012-05-12 23:39

Ma én is megcsináltam, és isteni fincsi lett, a spanyol barátomnak is nagyon izlett, most megint reklamálja rajtam.Gratulálok a recepthez zseniális!
Legközelebb majd kipróbálom tejföllel és porcukorral.

lerzsike
lerzsike Sat, 2012-01-07 14:57

Nagyon finom, megspékeltem egy marék mazsolával ! köszi a receptet

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2012-01-09 10:52

Jó ötlet a mazsola! Ki fogom próbálni. :-) Köszi, hogy elkészítetted!

Ágicicmic
Ágicicmic Sat, 2011-04-16 11:42

Szia Risi! Én ezt tegnap megpróbáltam, merthogy nagyon egyszerű, variáció csak annyi, hogy a fél liter tej, úgy fél liter, hogy 2 kefirrel együtt..... és láss csodát kész a sokkal olcsóbb /az eredetinél / túrógombóc....Ja késhegynyi szódabikarbóna is van benne. Mi tejföllel és porcukorral esszük ISTENI volt... köszike az ötletet

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2011-04-18 10:50

Kedves Agicicmic!
Nagyon jó ötlet! Gratulálok! Köszi, ki fogom próbálni! Örülök, hogy megihletett a receptem... .-)
Risi

563
tej 5 dl
cukor 1 ek
búzadara 4 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek
zsemlemorzsa 10 dkg
porcukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint