Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tehéntúrós burgonya

Tehéntúrós burgonya
Tehéntúrós burgonya
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom szlovén köret vagy akár főétel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben héjastól kb. 30-45 perc alatt megfőzzük.
  2. A túrót simára keverjük a tejföllel, majd hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket.
  3. A vajban az apróra vágott fokhagymát kb. 2 percig dinszteljük, majd a túrókrémhez kavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a túrókrémmel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpliköret, túrós burgonya, zöldfűszeres-tehéntúrós krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
burgonya 500 g
tehéntúró 250 g
tejföl 50 g
petrezselyem 1 tk
metélőhagyma 0.5 ek
vaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint