Parmezános sült burgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
448
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
897
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
79.7g burgonya46 kcal
-
15.9g parmezán sajt63 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
144
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1754 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 164.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
448
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3507.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 1234 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 912 mg
-
Nátrium 1198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 328.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
897
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
500 g burgonya
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- A parmezánt elkeverjük a fokhagymával, paprikával, borssal, sóval és annyi olajjal, hogy egy összeálló masszát kapjunk.
- A burgonyát egy nagyobb tálba tesszük, rászórjuk a parmezános masszát és jól összekeverjük. A parmezános massza rá kell ragadjon a burgonyára. Kerámia bevonatú serpenyőbe öntjük.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Közben többször forgassuk meg a burgonyákat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 12454
- Feltöltés dátuma: 2012. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A burgonyát megsüthetjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben is.