Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros újburgonya

Kapros újburgonya
Kapros újburgonya
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Petrezselymes krumplit szerettem volna csinálni, de csak kapor volt itthon. Még szerencse, mert talán sosem jutott volna az eszembe. Végeredményében még finomabb lett, mint a petrezselymes. Azóta tudom, hogy a szláv népeknél is előszeretettel használt köret, habár arrafelé picit másképp készítik. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen olyan főételhez kiváló köret, amely mellé petrezselymes burgonyát kínálnánk. A képen épp párizsi szelettel és kovászos uborkával látható :) 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újkrumplikat megtisztítjuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  2. Egy lábasban olajat hevítünk, az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát üvegesre pirítjuk, ízlés szerint kaprot dobunk rá, sózzuk, borsozzuk. 
  3. A kifőtt burgonyákat beleforgatjuk a kapros-hagymás olajba és összepirítjuk.
  4. Tetszőleges feltéttel kínáljuk. 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros burgonya, kapros újkrumpli, újkrumpli kaporral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

145
újkrumpli 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek