r
Nosalty Logó

Tavaszi zsongás - süti orgonavirággal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Balogh Nóra
Tavaszi zsongás - süti orgonavirággal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2419 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 5040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Az orgonavirágot megmossuk, és leszedegetjük a virágokat a zöld szárukról.
  2. A narancs húsát és az epret botmixerrel pépesítjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A cukrot és a vajat robotgéppel habosra verjük, egyesével hozzáadva a tojásokat. A lisztes keveréket és a gyümölcspépet váltakozva a vajas masszába dolgozzuk. Az orgonaszirmokat óvatosan a masszába forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a masszát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a vaníliás pudingot és a cukrot tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés

  1. A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk. 3 dl vizet felforralunk, cukorral, citromlével ízesítjük, majd hagyjuk benne elolvadni az előzőleg beáztatott zselatint.
  2. A süteményen eloszlatjuk az eper- és narancsszeleteket, illetve az orgonavirágokat. A langyosra hűtött zselatinnal leöntjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. (Fontos, hogy hagyjuk kihűlni a zselatint, különben megbarnulnak a virágok.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2087
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Balogh Nóra 4 recept

Egyszerűen elkészíthető és nagyon látványos sütemény. Tésztájában és díszítésként megjelenik az eper, narancs és orgonavirág.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek