r
Nosalty Logó

Tavaszi zsongás - süti orgonavirággal

Balogh Nóra
Tavaszi zsongás - süti orgonavirággal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

1261
Kalória
25.9g
Fehérje
148.9g
Szénhidrát
61.2g
Zsír
255g
Víz
314.4g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
76.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2419 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    595.5 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1019.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 5040 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az orgonavirágot megmossuk, és leszedegetjük a virágokat a zöld szárukról.
  2. A narancs húsát és az epret botmixerrel pépesítjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A cukrot és a vajat robotgéppel habosra verjük, egyesével hozzáadva a tojásokat. A lisztes keveréket és a gyümölcspépet váltakozva a vajas masszába dolgozzuk. Az orgonaszirmokat óvatosan a masszába forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a masszát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a vaníliás pudingot és a cukrot tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés

  1. A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk. 3 dl vizet felforralunk, cukorral, citromlével ízesítjük, majd hagyjuk benne elolvadni az előzőleg beáztatott zselatint.
  2. A süteményen eloszlatjuk az eper- és narancsszeleteket, illetve az orgonavirágokat. A langyosra hűtött zselatinnal leöntjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. (Fontos, hogy hagyjuk kihűlni a zselatint, különben megbarnulnak a virágok.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x25

Egyszerűen elkészíthető és nagyon látványos sütemény. Tésztájában és díszítésként megjelenik az eper, narancs és orgonavirág.

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...