Nosalty Logó

Mesebeli csokitetejű házikó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubacs
Mesebeli csokitetejű házikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 892 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8927 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 320 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 892 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    393.1 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6243.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1261 g
  • Cukor
    808 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 8927 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sima piskótához

  1. Kb. 30 cm-es dobozforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. 3 tojást szétválasztunk, a fehérjéket 4 ek vízzel kemény habbá verjük.
  3. Beleszórunk 1cs vaníliás cukrot,15 dkg cukrot, egyenként beledolgozzuk a 3 tojássárgáját, beleszitálunk 10 dkg keményítővel és 1 tk sütőporral elvegyített 10 dkg lisztet.
  4. A masszát a formába simítjuk, és 25-30 percig sütjük. A megmaradt tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, keményítőt, sütőport és lisztet is összedolgozzuk, belekeverjük a kakaóport, és a formába még egy piskótát sütünk. Mindkét piskótát keresztben 3 felé vágjuk.
  5. A megmelegített dzsemet az aromával ízesítjük, és 2 evőkanállal félreteszünk.
  6. 5 dl tejszínt félkeményre felverünk, majd beledolgozzuk a krémport.
  7. A legalsó kakaós lapot dzsemmel vékonyan megkenjük, rásimítunk kevés krémet, és a legalsó világos lappal betakarjuk. Dzsemmel, krémmel ezt is megkenjük, maradék piskótát, dzsemet, krémet hasonlóképp egymásra rétegezzük. Legfelülre világos lap kerüljön. 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. Hosszú pengéjű késsel a felső, hosszanti oldalától kezdve átlósan félbevágjuk.
  9. A félretett dzsemet felmelegítjük, és a torta hosszanti oldalaira kenjük. A felső süteménydarabot óvatosan leemeljük, megfordítjuk, és a két részt a lekváros felüknél hasáb alakúra összeillesztjük.
  10. A bevonót felaprítjuk, majd a maradék tejszínben alacsony hőfokon megolvasztjuk. Végül a házikót a csokival
  11. bevonjuk (míg meg nem szilárdul, addig lehet rá kekszeket rakni).
  12. Ha megszáradt a csoki, akkor jöhet a ház tetejére a cukormáz, ami a havat jelképezi. Elkészítése a zacskón leírtak szerint. Megszórjuk mandulával, porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3235
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

A 30 dkg csoki helyett lehet kb. a fele is, és lehet tejszín helyett 2-3 ekolaj (gőz fölött olvasztva).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gubacs 9 recept

Én jómagam kizárólag csak karácsonykor szoktam megsütni ezt a fantasztikus tortát, nagy sikert aratva.:) Kicsit nehéz az elkészítése az elvágás, összeillesztés miatt, de a mennyei íze és mutatós kinézete miatt érdemes elkészíteni. Gyerekeket is be lehet vonni pl. a díszítés elkészítésében. Karácsony este az asztal dísze. Sok sikert az elkészítéséhez!

Hozzászólások

Gubacs

.

Gubacs

Nem olyan bonyolult,mint amilyennek látszik.Nagyon finom,a mandula aromától marcipán íz? lesz és ez párosul az áfonyával meg a tejszínnel.hm isteni!

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek