Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mesebeli csokitetejű házikó

Mesebeli csokitetejű házikó
Mesebeli csokitetejű házikó
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én jómagam kizárólag csak karácsonykor szoktam megsütni ezt a fantasztikus tortát, nagy sikert aratva.:)

Kicsit nehéz az elkészítése az elvágás, összeillesztés miatt, de a mennyei íze és mutatós kinézete miatt érdemes elkészíteni. Gyerekeket is be lehet vonni pl. a díszítés elkészítésében. Karácsony este az asztal dísze.

Sok sikert az elkészítéséhez!

hozzávalók / 10 adag

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A 30 dkg csoki helyett lehet kb. a fele is, és lehet tejszín helyett 2-3 ekolaj (gőz fölött olvasztva).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 30 cm-es dobozforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. 3 tojást szétválasztunk, a fehérjéket 4 ek vízzel kemény habbá verjük.
  3. Beleszórunk 1cs vaníliás cukrot,15 dkg cukrot, egyenként beledolgozzuk a 3 tojássárgáját, beleszitálunk 10 dkg keményítővel és 1 tk sütőporral elvegyített 10 dkg lisztet.
  4. A masszát a formába simítjuk, és 25-30 percig sütjük. A megmaradt tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, keményítőt, sütőport és lisztet is összedolgozzuk, belekeverjük a kakaóport, és a formába még egy piskótát sütünk. Mindkét piskótát keresztben 3 felé vágjuk.
  5. A megmelegített dzsemet az aromával ízesítjük, és 2 evőkanállal félreteszünk.
  6. 5 dl tejszínt félkeményre felverünk, majd beledolgozzuk a krémport.
  7. A legalsó kakaós lapot dzsemmel vékonyan megkenjük, rásimítunk kevés krémet, és a legalsó világos lappal betakarjuk. Dzsemmel, krémmel ezt is megkenjük, maradék piskótát, dzsemet, krémet  hasonlóképp egymásra rétegezzük. Legfelülre világos lap kerüljön. 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. Hosszú pengéjű késsel a felső, hosszanti oldalától kezdve átlósan félbevágjuk.
  9. A félretett dzsemet felmelegítjük, és a torta hosszanti oldalaira kenjük. A felső süteménydarabot óvatosan leemeljük, megfordítjuk, és a két részt a lekváros felüknél hasáb alakúra összeillesztjük.
  10. A bevonót felaprítjuk, majd a maradék tejszínben alacsony hőfokon megolvasztjuk. Végül a házikót a csokival
  11. bevonjuk (míg meg nem szilárdul, addig lehet rá kekszeket rakni).
  12. Ha megszáradt a csoki, akkor jöhet a ház tetejére a cukormáz, ami a havat jelképezi. Elkészítése a zacskón leírtak szerint. Megszórjuk mandulával, porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubacs

Mióta szakács: 2012.11.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kakaós házikó, karácsonyi kunyhó, téli házikó piskótából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gubacs
Gubacs / gubacs Tue, 2012-11-27 00:34

Nem olyan bonyolult,mint amilyennek látszik.Nagyon finom,a mandula aromától marcipán ízű lesz és ez párosul az áfonyával meg a tejszínnel.hm isteni!

891
tojás 3 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 10 dkg
sütőpor 1 tk
finomliszt 10 dkg
víz 4 ek
tojás 3 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
víz 4 ek
áfonyadzsem 45 dkg
keserűmandula aroma 30 ml
habtejszín 5 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
habtejszín 2 dl
tortabevonó 30 dkg
cukormáz 10 dkg
mandula 10 dkg
porcukor 3 ek