r
Nosalty Logó

Tavaszi zöld gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi zöld gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Összesen 463 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Összesen 1849 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 463 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4109 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9588 micro
Összesen 1849 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Elkészítés

Tészta

  1. A krumplit főzzük puhára, törjük össze. A spenótot vágjuk apró darabokra (friss vagy fagyasztott).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit. A sajtnál megadott mennyiség tippelt összeg, elég érzésre belezuttyintani egy keveset.
  3. Lisztezett deszkán gyúrjuk tovább a tésztát, ha nagyon ragadós (nekem az volt), akkor addig adjunk hozzá lisztet, amíg könnyen kezelhetővé válik. Bizonytalanság esetén egy-egy darab tésztácskát főzzünk meg, mivel 1-2 perc alatt megfő, így több kísérlet is belefér.
  4. Ha jó a tészta állaga, gyúrjunk belőle kukacokat, és vágjuk fel őket 1,5-2 cm-es darabokra. Lisztezzük be a gnocchikat, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
  5. Mivel ez így elég nagy adag, kész gnocchi felét másnapra eltettem a hűtőbe, de mehet a mélyhűtőbe is, csak az a fontos hogy ne érjenek egymáshoz a tésztácskák. A gnocchi másik felét főzzük meg forró sós vízben, körülbelül akkor, amikor a vajszósz már szinte kész van. Gyorsan megfő, ha feljön a tészta, már kész is van, mehet a serpenyőbe.

Fűszeres-vajas szósz

  1. Egy darabka vajat és egy löttyintés olívaolajat tegyünk egy nagyobb serpenyőbe, belemehet a két dundibb zúzott fokhagyma. Enyhe tűzön kevergessük addig, amíg a fokhagymából kioldódnak az ízek.
  2. Halásszük ki a fokhagymát (bár ez ízlés kérdése, én nem szeretek ráharapni), és jöhetnek az apróra vágott zöldfűszerek: rozmaringból fél ág, citrom kakukkfűből úgy egy teáskanál-evőkanálnyi, petrezselyemből 1-2 ág. Épp csak egy kicsit kell összemelegíteni a vajjal.
  3. Jöhet a maréknyi fiatal borsóhajtás egészben. Ez jellegzetes borsó ízt fog adni a vajnak. Ezt is elég épphogy csak megfonnyasztani.
  4. Végül dobjuk bele a frissen kifőzött gnocchi-t, kevés kavargatás-pirítás után tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 616
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy főzős műsorban láttam borsó hajtásával készült tésztaételt, aminek nagyon megörültem, mert sokat szemeztem a borsó leveleivel, sejtettem hogy ehető. Akinek nincs kertje, az helyettesítheti cukorborsóval vagy frissen fejtett borsószemekkel, esetleg ültethet borsót cserépbe, 10 nap alatt megnő használható méretűre. A recept másik érdekessége a citrom kakukkfű, ezt a fűszert kertészetekben lehet megtalálni, hasonlít az íze a sima kakukkfűre, de van egy citromos íze, illata. A recept 2x2 főre elég, mivel a gnocchi felét el lehet tenni másnapra, és akár meg lehet hozzá álmodni egy másik szószt.

Hozzávalók

Tészta

Fűszeres-vajas szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.