Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi zöldfűszeres-kesudiós házi pesto-val

Gnocchi zöldfűszeres-kesudiós házi pesto-val
Gnocchi zöldfűszeres-kesudiós házi pesto-val
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pesto-t készíteni nem csak bazsalikomból és fenyőmagból lehet, hanem gyakorlatilag bármilyen fűszernövényből és olajos magból. Készítettem már tökmagból, sőt paradióból is. A zöldfűszerekhez pedig nem kell kert, csak pár cserép az erkélyen vagy a konyhaablakban. Nekem most ezek voltak otthon. A végeredmény egy illatos, gyors és nagyon finom vacsora.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk
  2. A pirított kesudiót a zöldfűszerekkel, a sajt felével (megreszelve), sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, fokhagymával és az olívaolajjal rusztikusan krémesre aprítjuk robotgéppel. Aki a hagyományosabb eljárásokat kedveli, az mozsárban törje össze, és krémesítse a fentieket.
  3. A gnocchit sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
  4. Összekeverjük a pesto-nkkal
  5. Tetejére a maradék sajtból csinos forgácsokat készítünk, és zöldfűszer bóbitával tesszük még kívánatosabbá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 892
elküldve: 0
receptkönyvben: 164
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

lucent

Mióta szakács: 2011.06.16.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pesto-s gnocci, zöldfűszer gnocchi kesudiópesto-val

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyurmanudli
Gyurmanudli Thu, 2012-01-26 17:16

Tegnap elkészítettem, és nagyon jól sikerült. Kicsit változtattam a pesto összetételén (pl. kesudió helyett mandula, bazsalikom helyett petrezselyem zöldje), de így is nagyon finom!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-06-19 04:55

Jaj, de jo, ez pont kapora jott, mivel nemreg vettem egy uveg pestot es nagyon izetlen volt, viszont rettentoen sos. El is hataroztam, hogy csinalok inkabb en. Mar "csak" friss, illatos bazsalikomot kell talalnom. A kesudio szuper otlet a meregdraga, es szerintem sokkal izetlenebb fenyomag helyett.

758
zöldfűszer 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
parmezán sajt 10 dkg
olívaolaj 1.5 dl
kesudió 10 dkg
gnocchi 60 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint