r
Nosalty Logó

Tavaszi tésztasaláta cukkinispagettivel

NS
Tavaszi tésztasaláta cukkinispagettivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldséges tésztához

Az öntethez

859
Kalória
39g
Fehérje
105.6g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
336.9g
Víz
223.8g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges tésztához

Az öntethez

Összesen 859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges tésztához

Az öntethez

Összesen 3435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges tésztához

Az öntethez

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1519 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9508 micro
Összesen 3435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    470 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A zöldséges tésztához

  1. Főzzük ki a tésztát sós, lobogó vízben.
  2. Készítsük el az "öntetet": reszeljük le/ fokhagymapréssel nyomjuk ki a fokhagymák levét, keverjük el az olajjal, a mustárral, a friss citromlével. Borsozzuk.
  3. Aprítsuk fel gombát és a cukkinit. (Én a cukkinit "spagetti jellegűre" vágtam; hosszában szeleteltem a cukkinit, majd az így kapott cukkinilapokat vékony csíkokra vagdostam.)
  4. Kezdjük el a wokban, vagy egy serpenyőben pirítani a cukkinit (itt szezámolajon sült). (Én kurkumával ízesítettem a són és a borson kívül, hogy intenzívebbé tegyem a színét.) Ne pároljuk túl.
  5. Én együtt pároltam a gombát a cukkinivel, de utólag külön tenném, mert a gomba által eresztett lé elvette a cukkini roppanós jellegét. Igyekezzünk elfőzni a gomba levét; sózzuk, borsozzuk azt is.
  6. Egy kis serpenyőben kb. másfél maréknyi szezámmagot pirítunk, és azt a párolt zöldségekre szórjuk.
  7. Kezdjük el főzni a tojásokat.
  8. Közben csíkozzuk fel a sonkaszeleteket és a koktélparadicsomokat.
  9. A leszűrt tésztát keverjük össze az előzőleg elkészített öntettel. Óvatosan forgassuk össze a párolt zöldségekkel, a sonkával, koktélparadicsommal, valamint a kissé kihűlt tojásszeletekkel.
  10. A tetejére szórhatunk még natúr vagy pirított szezámmagot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Tavaszi színeket idéz ez a könnyű, félig főétel, félig tésztasaláta jellegű étel. Viszonylag improvizatívan készült egy mustáros tésztasaláta ötletéből, amit a kurkuma sárga színével tettem még intenzívebbé. A vegák kihagyhatják a sonkát belőle; nem igazán érzi meg a hiányát.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...