r
Nosalty Logó

Mediterrán tonhalas tésztasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Mediterrán tonhalas tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 2122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    1674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    432 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    872 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    671 micro
  • β-karotin
    2909 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    3392 micro
Összesen 2122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    782 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfőzzük a kukoricát, a szemeket késsel levágjuk, és morzsoljuk.
  2. A tésztát is megfőzzük, meglocsoljuk olajjal, hagyjuk kihűlni.
  3. A kapribogyót hidegvízben áztatjuk felhasználás előtt, mert a konzerv bogyó nagyonsós.
  4. Az öntetet összekeverjük.
  5. Egy mélyebb üvegtálba rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: tészta, kukorica, kockára vágott paradicsom, kapribogyó, öntet, tonhal, majd még egyszer ismételjük.
  6. 2-3 órára behűtjük.
  • Receptkönyvben: 484
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 54306
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forró nyári napokra hideg előétel vagy csak önmagában.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...