Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi tarhonyás hús

Tavaszi tarhonyás hús
Tavaszi tarhonyás hús
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan gyönyörűen süt a nap, de azért itt csípős hideg van. Már nagyon várom az igazi tavaszt, minden vidám, csodás színével. Addig is a mai ebédet színesítettem egy kis sárgarépával, zöldborsóval.

hozzávalók / 4 adag

Húshoz

Tarhonyához

ajánlat

A csészém 2,5 dl űrtartalmú.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húshoz

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, majd kisebb kockára vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni.
  2. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  3. A husit fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Tarhonyához

  1. Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát, és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.
  2. Rámérjük a 3 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket.
  3. Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
  4. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul, és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.
  5. Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk puhulni.
  6. A megtisztított sárgarépát apróbb kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt sós vízben épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  7. A húst a tarhonyához keverjük, és beleforgatjuk a répát, a borsót.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 389
elküldve: 6
receptkönyvben: 466
elkészítve: 29/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges tarhonyás hús, tarhonyás hús csirkemellből, csirkehúsos-zöldséges tarhonyás egytálétel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rusika
rusika Wed, 2015-03-18 12:04

Fincsi, gyors, én annyit változtattam , hogy a rizs helyett bulgurt használtam, leveskocka helyett szárított zöldséget! Isteni:))))

zsofcus
zsofcus Tue, 2014-02-25 13:30

Köszönöm a receptet, ez lett a mai ebéd.:) Nagyon finom, gyorsan elkészíthető:) Én egy kis kukoricát és petrezselyemzöldjét is csempésztem bele, csak a színek kedvéért:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2014-02-25 10:11

Nagyon örülök ennek a gyors ebéd, vagy akár vacsinak is készíthető ötletnek! :)
Köszönöm. :)
Annyira hiányzik már a tavaszi levegő, a napsütés, a madárcsicsergés, na és a színek!!!!!! :) :)
Mentettem. :)
Szép napot kívánok, és várjuk ezerrel a tavaszt.
Éva-Anyóca

441
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 1 csipet
víz 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
tarhonya 15 dkg
leveskocka 1 db
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
víz 7.5 dl
zöldborsó 10 dkg
sárgarépa 1 közepes db