Kolbászos tarhonya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Andi80_

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g tarhonya464 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
53 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
699
Kcal
- 15% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g tarhonya1855 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2794
Kcal
- 15% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
67.9g tarhonya252 kcal
-
20.4g kolbász92 kcal
-
6.1g petrezselyem2 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
1.4g leveskocka5 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
380
Kcal
- 15% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2156.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 1712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 648 micro
Összesen
699
Kcal
- 15% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.9 g
Zsír
-
Összesen 94.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8624.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 971 mg
-
Nátrium 6848 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 740 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1253 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2274 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2592 micro
Összesen
2794
Kcal
- 15% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1171.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 930 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
380
Kcal
Hozzávalók
-
500 g tarhonya
-
15 dkg kolbász
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db leveskocka
-
1 tk só
-
1 csipet bors
Elkészítés
- A kolbászt felkarikázzuk és az olajon pár perc alatt megpirítjuk.
- Kivesszük az edényből a kolbászkákat és ugyanazon az olajon barnára pirítjuk a tarhonyát.
- Felöntjük vízzel, fűszerezzük, belerakjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és fedő alatt puhára főzzük. (Gyakran megkavarjuk és ha még szükséges, pótoljuk a vizet.)
- Ha puha a tarhonya, beleforgatjuk a kolbászt.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 33849
- Feltöltés dátuma: 2012. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Andi80_
380 recept
A tarhonyás hús gyakori szereplő az étlapunkon, ez adta az ötletet, hogy a hűtőben várakozó kolbászt ily módon használjam fel. Gyors, egyszerű és finom étel. Fél óra alatt elkészül.
Hozzászólások (5)
Szia Andi80! Szerinted házi füstölt száraz kolbásszal is m?ködik ez a recept?Te ugye nem ilyennel csináltad ahogy a képen látom?Nekem csak ilyen van itthon,gondoltam holnap ebédre megcsinálnám. Üdv:petrezselyem
Kedves Petrezselyem, Szerintem az is tökéletes bele. Majd írd meg, hogy ízlett. :-) Szép napot! Üdv, Andi
Kedves Andi! Elkészült,nagyon finom lett,alig maradt bel?le,majdnem mind befaltuk!Nagyon örülök,hogy ráakadtam erre a receptedre,köszi szépen,hogy felraktad.Mindenkinek csak ajánlani tudom.Egy kérdésem még lenne,te hogyan csinálod a tarhonyás húst?Ha leírnád nekem,nagyon megköszönném!További szép napot! Üdv.:petrezselyem
Kedves Petrezselyem, Örülök, hogy ízlett :-) Köszi, hogy kipróbáltad. A tarhonyás húsnak a tarhonyát ugyanígy készítem, a felkockázott húst ( általában csirkemell ) kevés olajon fehérre pirítom, sózom, borsozom, majd kevés vízzel fed? alatt puhára párolom. A puha husit a megpuhult tarhonyába keverem és még egy kicsit lefedem, hogy a g?zben is puhuljanak. Nem szoktam hagymát és piros paprikát sem alá tenni. Szép napot kívánok! Üdv, Andi
Köszönöm!!!!!!!
Nagyon megörültem ennek a receptnek, szeretem a tarhonyát és ez egy szuper egyszer? gyors vacsora! El is készítettem ma, apukám házi füstölés? kolbászával, naggyon finom lett:) Köszi szépen! Én még egy kis hagymát is pirítottam a zsírban, valamint miután felöntöttem vízzel egy paradicsomot is beleaprítottam, szóval felturbóztam:) ezt elrontani nem lehet
Kedves Aaaudrey, A felturbózott verziód is fincsi lehet :-) Örülök, hogy kipróbáltad. Kedves egészségetekre! Szép napot! Üdv, Andi
Jó recept! Kipróbáltam. Gyors és finom! :)
Köszönöm. Kedves egészségedre! :-)
Mi berzengóciaiak nemritkán krumplival készítjük el a tarhonyát,de így is nagyon ízlett családom minden tagjának.