r
Nosalty Logó

Tavaszi részeges töltött csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jahin
Tavaszi részeges töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3218 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 537 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    2408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    3829 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4274 micro
Összesen 3218 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a csirkecombokat, bőrüket lefejtjük a felső combrésznél kézzel, úgy, hogy a széle ne szakadjon el.
  2. Vízbe áztatjuk a kenyeret, és kinyomkodjuk.
  3. Keverőtálban összeállítjuk a tölteléket: a kenyérhez teszünk 1 nyers tojást és 3 főtt tojást felkockázva.
  4. Hozzákeverjük a libazsírt, az apróra vágott petrezselymet, a lereszelt hagymát és paprikát. Végül fűszerezzük.
  5. Betöltjük a csirke bőre alá, majd kiolajozott tepsiben sütjük.
  6. Aláöntünk kb. 2 dl bort, és alufóliával betakarjuk.
  7. Lassan sütjük 45-50 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11018
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás tört krumplival vagy krumplipürével szoktam tálalni.  Az olajos-fehérboros szaftot a püré készítésekor felhasználom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek