r
Nosalty Logó

Spenótos csirkemell evaszan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos csirkemell evaszan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5063 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10978 micro
Összesen 456 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    940 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    869 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21956 micro
Összesen 910 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2819 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat nagyon vékonyan kiolajozunk (én olajspray segítségével szórtam leheletvékony réteget).
  2. A csirkemellet viszonylag vékony szeletekre vágjuk, óvatosan sózzuk és borsozzuk, és a kiolajozott tálra fektetjük a mennyiség egyik felét. (Lehet a nagyobb fele, de közel felét tegyük félre.)
  3. A lecsöpögtetett, kiolvasztott spenótot elsimítjuk a húson, és megszórjuk fokhagyma granulátummal. (Ne fokhagyma sót használjunk, és sózni se sózzunk a sós túró miatt, ami a következő réteg lesz.) Ha ezzel megvagyunk, a túrót egyenletesen a spenótra morzsoljuk.
  4. Végül az egészet befedjük a félretett csirkemellel.
  5. Előmelegített sütőben 10-15 percig lefedve sütjük, majd további kb. 30 percig a fedőt/fóliát eltávolítva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 10x18
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8213
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Ajánló

Diétázók önmagában is fogyaszthatják, a csirkemellek közé sült spenót, és túró kiválthatja a köretet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapanyagok adottak voltak, a fagyasztóban elfekvőben lévő felhasználandó dolgok... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...