Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos csirkemell evaszan konyhájából

Spenótos csirkemell evaszan konyhájából
Spenótos csirkemell evaszan konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapanyagok adottak voltak, a fagyasztóban elfekvőben lévő felhasználandó dolgok... :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Diétázók önmagában is fogyaszthatják, a csirkemellek közé sült spenót, és túró kiválthatja a köretet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat nagyon vékonyan kiolajozunk (én olajspray segítségével szórtam leheletvékony réteget).
  2. A csirkemellet viszonylag vékony szeletekre vágjuk, óvatosan sózzuk és borsozzuk, és a kiolajozott tálra fektetjük a mennyiség egyik felét. (Lehet a nagyobb fele, de közel felét tegyük félre.)
  3. A lecsöpögtetett, kiolvasztott spenótot elsimítjuk a húson, és megszórjuk fokhagyma granulátummal. (Ne fokhagyma sót használjunk, és sózni se sózzunk a sós túró miatt, ami a következő réteg lesz.) Ha ezzel megvagyunk, a túrót egyenletesen a spenótra morzsoljuk.
  4. Végül az egészet befedjük a félretett csirkemellel.
  5. Előmelegített sütőben 10-15 percig lefedve sütjük, majd további kb. 30 percig a fedőt/fóliát eltávolítva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 10x18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 250
elküldve: 5
receptkönyvben: 177
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenós-bryndzás csirke, juhtúróval-spenóttal rakott csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orla
orla / orla Fri, 2013-04-19 20:09

Gusztusos, rövidesen el is készítem Tényleg nem kötekedni akarok, de a bryndza magyarul juhtúró - tehát nem sajt.

evaszan
evaszan / evaszan Sat, 2013-04-20 22:39

Nem kötekedsz, igazad van! Javítom, én voltam pontatlan. Köszi!
És jó étvágyat hozzá, ha elkészíted! :)

445
csirkemell filé 40 dkg
spenót 25 dkg
juhtúró 12.5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál