r
Nosalty Logó

Nizzai saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nizzai saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 654 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 1310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 84 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    2049 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2056 micro
Összesen 654 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4041.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    4098 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4113 micro
Összesen 1310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. A krumplit és a tojást megfőzzük, megpucoljuk. (Ha nincs zöldbabsalátánk, a felszeletelt zöldbabot vízgőz felett pároljuk.)
  2. A krumplit kockákra vágjuk és meglocsoljuk az olajos hal levével (eredetileg olívaolajjal), megsózzuk. Hozzákeverjük a zöldbabot, kapribogyót, olajbogyót.
  3. A vinaigrette mártáshoz valókat összekeverjük.
  4. Egy tányérra, vagy tálkára salátaleveleket fektetünk, ráhalmozzuk a krumplis keveréket, majd olajoshal darabokat, tojáscikkeket, paradicsom szeleteket (ez nálam lemaradt:) helyezünk rá és meglocsoljuk a vinaigrette mártással. (A saláta és a paradicsom kivételével össze is keverhetjük, behűthetjük és tálaláskor adjuk hozzá a saláta levelet és a paradicsomot.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22813
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ebben a nagy melegben jól jöhet egy kis saláta. A nizzai saláta egyik fő alkotó eleme a zöldbab, amelynek szezonja van. A salátához zsenge zöldbabot használjunk!

Hozzászólások

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek