r
Nosalty Logó

Krumplisaláta Helena konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Krumplisaláta Helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2855 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    403 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    643 micro
  • β-karotin
    2547 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1833 micro
Összesen 713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    527 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    2570 micro
  • β-karotin
    10189 micro
  • β-crypt
    966 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7332 micro
Összesen 2855 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előtte való este megfőzzük a krumplit héjában. Másnap csak megpucoljuk, felvágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük.
  3. A hagymát felvágjuk, és kevés uborkalében megpároljuk.
  4. A zöldségeket megpucoljuk és lereszeljük, ugyanúgy az almát és a savanyú uborkát.
  5. Egy nagyobb tálba tesszük a felvágott krumplit, a főtt és felvágott tojásokat, a reszelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, almát, uborkát.
  6. Hozzáöntjük a borsót, tejfölt, majonézt, kb. 1 dl olajat , a megpárolt hagymát ,az apróra vágott kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Ecet helyett ízesítsük az uborkalével.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7982
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krumplisaláta Helena konyhájából
helena26 458 recept

A hagymát azelőtt csak besóztam, hogy egy kicsit össze essen, de aztán voltak epe problémáim és olvastam, hogy az uborkalében megfőtt, megpárolt hagyma nem irritálja úgy az epét. Azóta csak így készítem, habár már túl vagyok az epeműtéten, valahogy megszoktam, és finomabb is így a hagyma. A zöldségeket csak nyersen reszelem bele, egyedül a borsót főzöm meg.

Hozzászólások (2)

marusko

1 kg burgonya salátához:fél kg f?tt burgonya,20 dkg majonéz,10dkg csemege uborka 10 dkg f?tt sárgarépa, 5dkg nyers hagyma, 5dkg f?tt borsó ,kis kockára vágva összekeverni, cukor ,só ,bors , kis vizet vagy uborka levet -izlés szerint,hogy álllaga kicsit puha legyen........hidegkonyhán dolgozom mi ott így készítjük :)

marusko

majonéz:2 tojássárgája,2 dcl olaj , pici só, pici mustár, jól kikeverni fehérre

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.