r
Nosalty Logó

Tavaszi gombás tagliatelle Topár Gábortól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tavaszi gombás tagliatelle Topár Gábortól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5881 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    987 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5657 micro
Összesen 1767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 113 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a vékonyan felszeletelt chilit és fokhagymát. Amikor már illatozik, hozzáadjuk a többféle, szeletelt-darabolt gombát (ebbe most fehér és barna csiperke és shiitake került). Egyelőre még nem sózunk, a gombát ugyanis pirítani, nem főzni szeretnénk.
  2. Mikor kicsit már megpirultak a gombaszeletek, meglocsoljuk az egészet kevés balzsamecettel, majd hozzáadjuk az aprított újhagymát és a darabolt hónapos retket is. Ízlés szerint hozzáreszeljük egy fél citrom héját és a levéből is facsarunk bele. Így pirítjuk tovább, közben kifőzzük a tésztát.
  3. A friss tésztát bőséges, sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és 2-3 perc alatt készre főzzük. A főzővízből félreteszünk fél decit, a tésztát pedig leszűrjük.
  4. A tésztafőzés alatt a zöldségek is tökéletesek lesznek. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a frissen aprított petrezselymet, majd jöhet bele a leszűrt tészta is. Alaposan összeforgatjuk az egészet.
  5. Végül jöhet a tésztához a reszelt parmezán, egy kevéske vaj és pár kanállal a főzővízből. Addig főzzük már csak, amíg ezek egyneművé összeolvadnak, és csodásan bevonják a tésztaszemeket.
  6. A kész tésztát olívaolajjal meglocsolva és parmezánnal megszórva, azon melegében tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 658
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házimenza videósorozatunk legújabb részében Topár Gábor konyhájában jártunk. Gábor az olasz konyha szerelmese, így egy egyszerű gombás tagliatellét készített nekünk. Hogy azért legyen csavar a történetben, friss, tavaszi zöldségeket adott kíséretnek a gombák mellé, ami még könnyedebbé tette ezt a gyors tésztaételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek