Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés tészta

Lencsés tészta
Lencsés tészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az olaszos ételeket, és nagyon megakadt a  szemem egy lencsés variácón, amit ki is próbáltam kisebb módosításokkal, a rendelkezésre álló alapanyagokhoz mérten. Ebédre készítettem, elsősorban magamnak munkába, de férjem is belakott belőle bőségesen.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét kiválogatjuk, majd egy órára beáztatjuk.
  2. Utána annyi friss vízzel és a csirke alaplével felöntve, ami 1 ujjnyira ellepi, meg a babérlevéllel, borssal feltesszük főni úgy 40 percig, míg teljesen meg nem puhul.
  3. Az olívaolajon a felaprított fokhagymát megfuttatjuk, erre öntjük a paradicsomlevet a cukorral, és addig főzzük, míg kicsit be nem sűrűsödik.
  4. Ehhez adjuk hozzá a készre főtt lencsét a főzőlevével együtt, ekkor sózzuk, és kicsit együtt rotyogtatjuk.
  5. A tésztát sós vízben megfőzzük, és leszűrve kevés főzővízzel hozzáadjuk a lencsés szószhoz, ekkor már nem főzzük tovább.
  6. Tálaláskor szórjunk rá egy kevés sajtot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 500
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos lencsés tészta, főtt lencsés paradicsomos tészta, sajtos paradicsomos tészta főtt lencsével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

752
lencse 20 dkg
paradicsomlé 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
fokhagyma 2 gerezd
csirke alaplé 3 dl
cukor 1 ek
olívaolaj 2 ek
tészta 30 dkg
sajt 5 dkg
víz 2 dl