Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos húsgombócos leves

Tárkonyos húsgombócos leves
Tárkonyos húsgombócos leves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen főztem ezt a levest, ma újra sorra került. Egyszerűen elkészíthető, és kiadós leves, én második fogásnak gyors rétest készítettem mellé.

hozzávalók / 4 adag

Húsgombóc

Leves

Sűrítéshez

ajánlat

Én dupla adagból készítettem levest. Vizet annyit adjunk hozzá, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk. Aki sűrűbben szeretné, az adjon hozzá kevesebbet.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombóc

  1. A húst összekeverjük a többi hozzávalókkal.
  2. Egyforma gombócokat formálunk belőle, és a levesbe rakjuk, és kb. 25 percig főzzük.

Leves

  1. A zöldségeket megpucoljuk, karikára felvágjuk, vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd feltesszük főni.
  2. Amikor már majdnem puha a répa, belefőzzük a húsgolyókat, kb. 25 percig készre főzzük. A főzési idő függ a golyók nagyságától.

Sűrítés

  1. A tejfölt a liszttel és kevés vízzel simára keverjük, és a kész leveshez adjuk, egyet forralunk rajta, és kész a leves.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 403
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos leves húsgombóccal, zöldségleves húsgombóccal, húsgombócos zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

314
darált sertéshús 25 dkg
tojás 1 db
zsemle 1 db
fokhagyma 1 gerezd
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
víz 1.5 l
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 0.5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
tárkony 2 ek
tejföl 4 ek
finomliszt 2 púpozott ek
víz 1 dl