Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos bárányraguleves

Tárkonyos bárányraguleves
Tárkonyos bárányraguleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi ünnepi fogás, tökéletes húsvéti előétel sok tárkonnyal és omlós báránnyal!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a húst megtisztítjuk, egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy lábasban olajat hevítünk, majd a póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a fokhagymát, majd fehéredésig pirítjuk.
  3. Jöhet egymás után a kétféle répa, karalábé, gomba és egy kevés alaplé. Fedő alatt pároljuk.
  4. Liszt segítségével sűrítjük a ragualapunkat.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, majd az alaplével felöntjük az egészet. Hozzáadjuk a citromlevet, és fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek és hús meg nem puhul.
  6. A főzés vége felé, amikor már megpuhultak a zöldségek és a hús is, a tejszínbe egy-két merőkanálnyi levest keverünk. Ezt a tejszínes folyadékot sűrű kavarás mellett visszaöntjük a levesbe.
  7. A levest megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, keverünk rajta egyet, és tálalhatjuk is!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 744
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bárányleves, húsvéti húsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

379
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 db
póréhagyma 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
gomba 4 közepes db
bárányhús 40 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
alaplé 2 l
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
főzőtejszín 3 dl