r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús Amy-től

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tarhonyás hús Amy-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 4554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7923.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    516 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3265 mg
  • Nátrium
    3160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 4554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Húshoz

Tarhonyához

Elkészítés

Húshoz

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk egyforma nagyságúakra.
  2. A hagymát is felkockázzuk és megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a húst. Fűszerezzük, zúzott fokhagyma, erős és TV paprika (egészben) is mehet bele.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve, közepes lángon főzzük, jó szaftosra. Kóstoljunk, és ízesítsünk, ha szükséges.
  4. Amikor a hús puha és elég szaftos, készen van. (A TV paprikát vegyük ki.)

Tarhonyához

  1. Amíg a hús fő, egy fazékban a zsíron barnára pirítjuk a tarhonya szemeket. Felöntjük 1 liter vízzel (égésveszély!). Nagyon vigyázzunk a felcsapódó forró gőzre, sózzuk, és lefedjük.
  2. Amikor már ragad a tészta, félrehúzzuk, és hagyjuk állni lefedve. Mire a hús elkészül, a tarhonya is megfelelő állagúvá válik.
  3. Az elkészült pörköltünket hozzáadjuk a tarhonyához, jó alaposan összekeverjük, és savanyúval ízlésesen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 9357
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régi kedvenc, annyira nem egészséges, de cserébe finom. :)

Hozzávalók

Húshoz

Tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?