r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús 3. - mustáros

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tarhonyás hús 3. - mustáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2152 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 538 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2152 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felkockázzuk, majd kevés olajon, közepes lángon megpirítjuk.
  2. Míg a hagyma pirul, felkockázzuk a csirkemelleket, aztán a hagymára dobjuk.
  3. A fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomva az eddigiekhez adjuk, majd 2-3 percig teljes lángon együtt főzzük-pirítjuk őket.
  4. A lángot csökkentve, hozzáadjuk az 1 evőkanál mustárt és a 3 dl tarhonyát, majd ismét pirítjuk 2-3 percig.
  5. Hozzáöntünk 3 dl vizet, majd takarékon, fedő alatt puhára főzzük.
  6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a végén kb. 1 evőkanál petrezselyemzöldet adunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14324
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 10.

Ajánló

Ajánlom kezdőknek, kevés idővel rendelkezőknek, inkább hétköznapokra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régen anyósom sokszor csinált tarhonyás húst, nem egészen ezt a változatot, de minden esetre nagyon szerettem. Valamiért sosem kérdeztem meg tőle hogyan készül, így látvány alapján kitaláltam magamtól, és lustább napjaimon mindig ezt az ételt készítettem. Ma is egy ilyen hasonló lusta napomon voltam, így eldöntöttem, hogy tarhonyás húst fogok készíteni. Viszont hagymaaprítás közben annyira megcsapott a mustárillat, hogy nem bírtam ki, hogy ne tegyek az ételbe egy keveset, hasonlóképpen voltam a fokhagymával is. Így egy gyors, finom, bár látványra nem egy ünnepi ételt készítettem el, de mindenkinek ajánlom, aki nem akar sok időt a konyhában tölteni.

Hozzászólások

bokine

Kedves BrigiKE25! Gratulálok els? receptedhez, nagyon szép a kép is. Üdv: Bokros Erika

Törölt felhasználó

Kedves bokine! Köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem a kés?bbiekben több receptet feltölteni, de mindig elfelejtem jegyzetelni, hogy mib?l mennyit használok, na meg persze a kép is mindig elmarad, pedig lenne még pár dolog a tarsolyomban. :-)

Törölt felhasználó

MARHA HÚS AZ IGAZI........?DV K.M.

Törölt felhasználó

Kedves BrigiKE25! Tegnap elkészítettem a tarhonyás húst és ízre nagyon finom lett, csupán egy apró problémám volt vele: az állaga úgymond nagyon ken?csös lett. Nem tudod mi lehet az oka? Azt hittem a tarhonya kicsit perg?sebb marad. Vagy ez mindenkinek ilyen lesz? Hozzátenném, hogy amolyan kezd?-középhaladó vagyok, így bármi elképzelhet? :) El?re is köszi a segítséget! Üdv, Nyuszifüles

Törölt felhasználó

Szia Nyuszifüles! Örülök, hogy ízlett! Én is ebbe a kategóriába sorolnám magam, így az a tippem, hogy kicsit sok lett a víz. Sajnos ez velem is el?fordul néha, ilyenkor a t?zhelyen szoktam még kicsit hagyni a legkisebb lángon, és akkor valamennyi fölösleges nedvesség még elpárolog róla. A 3 dl-t csak irányadóként szabad venni, mert minden fajta tarhonya más mennyiség? vizet vesz fel. Egyébként a képen látható étel sem lett annyira hihetetlenül perg?s, de azért még messze van a puliszkától ;-) További jó f?z?cskézést és kísérletezést! Üdv: BrigiKE25

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ! Talán majd legközelebb jobban sikerül :) Üdv, Nyuszifüles

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet:)))

Törölt felhasználó

Nagyon szivesen! Orulok, ha izlett :) Ugyes volt a szakacs ;)

zelma

szia Fincsi a recept köszi, nagyon jó ötlet,nekem egy kis gikszer jött f?zés közben mégpedig hogy rettent?en odakapott a tarhonya...aztán végül jénaiba tettem és be a süt?be.Nekem villany-t?zhelyem van lehet h azon nem jó a lapon f?zni a tarhonyát...

Törölt felhasználó

Sziasztok! Els?re nekem is mancsos lett, és nem f?tt át rendesen a hús, mert nem volt miben: a tarhonya gyorsan elszippantotta el?le a vizet... Az elején kellett volna többet pirítanom. Így viszont ki kellett szednem a tarhonyából és még külön pirítani kicsit... Lényeg a lényeg: nekem jobban bejött az az elkészítési mód, amikor külön pirítom a húst, külön f?zöm a tarhonyát, mindkett?t mustárosan. Amikor a tarhonyát félreteszem állni, akkor keverem bele a húst, h együtt álljanak. A recept egyébként nagyon különleges, és finom :-) Rose :-)

Törölt felhasználó

Orulok, hogy izlett! En azert csinaltam mindent egyben, mert egyszeruen gyuuuuuulolok mosogatni :DDDD Meg szerettem volna minel gyorsabban elkeszulni vele, de persze, ha valaki preciz akar lenni, akkor a legjobb, ha mindent kulon keszitunk el :) Tovabbi sikeres fozocsket mindenkinek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!